Prostorný byt v krásném secesním domě s množstvím původních prvků byl zajímavou příležitostí jak se vypořádat s častou otázkou rekonstrukcí historických prostor. Majitelé si právě těchto prvků velmi cenili a chtěli co nejvíce zachovat původní ráz bytu, avšak bydlet v soudobém standardu.
Původní byt působil vzdušně a velkoryse. Dispozičně byla zajímavě umístěna koupelna přístupná přes obě ložnice. Reprezentativní pokoje směrem do ulice byly obývací pokoj a ložnice propojené dvoukřídlými dveřmi. Kuchyně s navazujícím pokojem pro služku a další ložnice byly orientovány do vnitrobloku.
Dispozičně jsme se snažili co nejvíce využít stávající prostory a jen drobnými stavebními zásahy celý byt proměnit tak, aby vyhovoval současným potřebám mladé rodiny. Největší změnou bylo přesunutí kuchyně do původní ložnice, což nám umožnila sousedící koupelna s odpady. V bytě tak vznikl velkorysý obytný prostor kuchyně s balkonem a obývacího pokoje propojené velkými dveřmi, kde rodina může trávit společný čas. Z původní kuchyně vznikla ložnice s pracovnou, která je svou orientací do vnitrobloku mnohem klidnější. Dětský pokoj zůstal na původním místě, avšak přemístěním vstupu do koupelny z chodby z něj vznikl zcela samostatný prostor. Koupelna je nově přístupná z chodby a zvětšena tak, že zde vznikl prostor na pračku a sušičku. Ze strany chodby jsou pak úložné prostory. Díky nové šatně vznikl prostor na odložení věcí při vstupu. Prostor slouží jako zázemí i domácím mazlíčkům. 
Byt je zařízen s maximálním využitím původních prvků, které jsou kombinovány s moderními tak, aby vše vytvářelo příjemný a funkční celek. Původní okna a dveře byly zachovány a repasovány. Podlaha ve špatném stavu musela být nahrazena novou, a to dřevěnými parketami ve stejném dekoru. Nadčasová kombinace bílé, přírodního dřeva a černými akcenty umožňuje celý prostor dotvářet solitérním nábytkem a doplňky podle aktuálního přání a nálady majitelů.  

Další projekty: