Původní dispozici bytu 5+1 jsme změnili na 4+KK. Kuchyni jsme propojili s jídelnou a obývacím pokojem. Zcela jsme změnili dispozici jádra, které je umístěno ve středu dispozice. Zádveří jsme rozšířili zbouraním příčky a od pracovny jej nyní dělí jen nábytková stěna. Bez změny zůstaly dispozice ložnice a dětského pokoje.

Koncept bydlení

Takový vnitřní prostor by z pohledu na bytový dům z 60. let čekal asi málokdo. Za zateplenou fasádou s plastovými okny ale není tak zcela běžný byt. Jeho předností je velkorysá podlahová plocha a stropní vytápění. Tu jsme museli vyzdvihnout. Vytvořili jsme průhledy celým bytem v obou jeho osách. Již od vstupních dveří je vidět celková délka bytu. Obývací pokoj s jídelnou a kuchyní se rozprostírá přes celou šířku bytu - respektive patra - a je tak tedy odsud přistup na oba balkóny. Kombinovali jsme nové se starým, banální s nečekaným. Pro zavěšení rostlin jsme použili kari síť, místo obrazu či autorského prvku jsme na stěnu zavěsili kolo (autentický dopravní prostředek na kontrolní dny) jako symbolickou parafu za dokončeným projektem.