Dvojdomek svou velikostí připomínající domy anglické už majitelům (mimochodem polovičním angličanům) začínal být příliš malý, proto se rozhodli využít dosud prázdnou půdu a přeměnit ji tak na velkorysý prostor ložnice s vlastní koupelnou.
Dům se nachází v rezidenční lokalitě v pražských Košířích. Dispozice stávajícího obytného prostoru o velikosti 4+1 se nezměnila, byl jen o jednu místnost v podkroví zvětšen. Majitelé požadovali konzervativnější přístup k návrhu, kladli důraz především na praktičnost a střídmost. Ložnice by tak měla vyvolávat pocit klidu a relaxace. Výrazným prvkem v prostoru je velká bílá knihovna ve štítové stěně, která zároveň plní funkci zvukové izolace od sousedícího domu. Příjemný prostor vznikl i pod novými střešními okny poskytující krásný výhled na Prahu, kde je usazen kovový pracovní stůl s masivní deskou. Výrazný prvek interiéru tvoří pohledový krov doplněný závěsnými svítidly - skleněnými koulemi.
Půdní prostor vyžadoval větší stavební úpravy. Bylo nutné provést zcela novou skladbu podlahy, finální vrstvu tak tvoří dřevěná dubová prkna, v koupelně keramická dlažba. Stávající krov byl zachován, bylo ho však nutné ošetřit a znovu povrchově upravit. Mezi plnou vazbou na jižní straně domu byl vestavěn vikýř opláštěný falcovaným titanzinkovým plechem v barvě antracitu. Vaznice v místě výměny musely být posílena U profilem. Na severní straně byla střecha prolomena novými střešními okny, které tak přináší světlo do nově vzniklé koupelny a pracovního koutu. Všechna okna byla dřevěná, v interiéru byla struktura dřeva ponechána, z venku jsou v barvě antracitové. Nově došlo ke kompletnímu zateplení střechy a položení nové střešní pálené krytiny v cihlové barvě.
Byla vystavěna nová příčka mezi obytným prostorem a koupelnou. V koupelně najdeme umyvadlo, sprchový kout a záchod. Barevně je velmi střídmá, na stěnách je použitý drobný bílý keramický obklad, na podlaze dlažba s betonovým dekorem. Příprava na přívod vody a odpadu byla již hotová z předchozí rekonstrukce, došlo k rozvedení k osazeným zařizovacím předmětům. Dále bylo nutné řešit rozvody topení a osazení otopných těles, byla připravena i příprava na případné budoucí osazení klimatizační jednotky.
Před nedávnem byla klientovi předaná dokumentace pro stavební povolení, která řeší ještě přístavbu do zahrady, která by tak měla zvětšit obytný prostor v přízemí a propojit domek ve větší míře s exteriérem.