Příběh nového dětského pokoje a ložnice se začal psát před rokem, kdy mě oslovila klientka Klára ze srubu v Podrkonoší. Přála si vyměnit velkou ložnice s šatnou za menší dětský pokoj.

Koncept interiéru byl navržen v souladu s kouzelnou atmosférou srubu.

Původní malý dětský pokoj se rozhodli rodiče ponechat pro sebe a využít maximálně každé místo pro úložný prostor na oblečení. Pod oknem si přála paní domácí relaxační koutem. Celý interiér ložnice se prosvětlit a opticky zvětšil bílým nátěrem tmavých palubek. Kompletní nábytek je vyroben na míru. Dvířka a korpusy jsou stříkané bílým matovým lakem a doplněny černými stylovými úchytkami.

Nový dětský pokoj je situován na severní straně, proto bylo potřeba původní tmavé palubkové obložení vyměnit za bílé šikmé stropy. Každá z dívek má své místo na hraní, spaní, kreslení a psaní úkolů. Nechybí dostatek úložných prostor pro oblečení, hračky a knížky. Díky symetrii celé dispozice, světlým barvám i mandalám působí interiér harmonickým a uklidňujícím dojmem.

Ilias Odyssea