Rodinný dům je navržen do historického prostředí Mělníka, kde se stává součástí památkově chráněného panoramatu se zámkem a vinicemi. Parcela se nachází u řeky v části Rybáře a nabízí mimořádný výhled na romantický soutok Labe a Vltavy.

Do takto výjimečného prostředí jsme se rozhodli vstoupit zcela soudobou architekturou. Výrazně prosklený dům, nabízející v interiéru exklusivní výhled na soutok řek, je stíněn elektricky ovládanými dřevěnými žaluziemi, které regulují množství světla přicházejícího do interiéru a zároveň proměňují podobu domu. Do střechy jsme integrovali solární články způsobem, kdy se navázáním na kompozici čelní fasády a její dělení stávají nedílnou součástí architektury.

Vnitřní uspořádání domu nabízí flexibilní dispozici. Jeho součástí je samostatný 2-poschoďový tvůrčí prostor ateliéru s galerií, který lze pomocí posuvných dveří volně propojit s obývacím prostorem a kuchyní s jídelnou, čímž může vzniknout 1 velký prostor pro pořádání společenských akcí. Návrh využívá terasovitého uspořádání svažitého terénu, díky němu je možné vystupovat do zahrady či teras obklopujících dům ze všech jeho podlaží.

Další projekty: