Investorka Hanka z Nového Jičína toužila po přeměně bytu 2+kk s původní dispozicí v panelovém domě ve fungující, vzdušný a moderní prostor. Navrhované architektonické a dispoziční řešení si vyžádalo úpravy příček, nové rozvody vody, kanalizace i elektřiny a samozřejmě vybavení nábytkem a příslušenstvím. Velkou ložnici, malou koupelnu a kuchyňský kout vyčleněný mimo obývací místnost bylo potřeba rekonstruovat tak, aby interiér působil harmonicky a byl pro uživatele maximálně komfortní. Dispoziční návrh umisťuje koupelnu s dvojumyvadly a sprchovým koutem tam, kde byla kuchyň (vchází se do ní přes šatnu). Koupelna tak získá dostatek denního světla i výborné odvětrávání. Toaleta zůstává s mírným rozšířením zachována. Soukromé noční zóně dominuje polstrovaná postel s vysokým čelem, za kterým je umístěna nika jako náhrada nočních stolků. Obývací pokoj s kuchyní je propojen, navíc využívá možnost vystoupení na lodžii. Na přání investorky jsme volili neutrální, přírodní barvy, které oživují akcenty žluté (obývací pokoj) a fuchsiové (ložnice, koupelna).

Zuzana TUHÁ