Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Industriální design frčí

Industriální design frčí

Loftové bydlení je spolu s industriálním stylem v interiérech velkým fenoménem současnosti. Jinak tomu nebylo ani při zařizování tohoto 78 metrů čtverečních velkého bytu, jehož vlastník toužil spojit kouzlo historické budovy spolu s moderním designem, který bude nejen hezký na pohled, ale i funkční.

Bývalá tovární budova, v níž se byt nachází, stojí ve Varšavě. Budova byla na přelomu 19. a 20. století považována za jeden ze symbolů evropské průmyslové architektury. Červená cihlová budova v gotickém stylu má vysoká a úzká okna s výraznými římsami. Původní architektonický návrh je připisován L. Ivanowskému a K. Loewegovi.

Byt v duchu industriálního designu

Na rekonstrukci bytu, na nějž se právě díváte, se podíleli architekti ze studia Soma Architects. Ty si vybral vlastník bytu osobně. Jak pro architekty, tak pro majitele bytu bylo jasné, že se byt ponese v duchu industriálního designu, který je pro tento typ stavby jako dělaný.

Toto malé bydlení je určeno pro někoho, kdo ocení jeho jedinečné umístění v neobvyklé budově. Byt ve více než sto let staré budově byl navržen k pronájmu pro jednu až dvě osoby žijící v centru města. Původní prvky nacházející se v interiéru byly výchozím bodem pro návrh současného interiéru.

Interiér s moderním nábytkem

Ve vstupní chodbě bylo několik cihlových stěn, které architekti doplnili sněhobílou výmalbou. Původní interiérové dveře byly zrestaurovány a opět použity. Zbytek interiéru je kombinací nových prvků s původními. Prostor zaplňuje moderní designový nábytek s detaily z lakované černé oceli.

Industriální design frčí

Vše je doplněno vkusným industriálním osvětlením, například v podobě holých žárovek, jež jsou pro tento styl typické; dále pak spoustou textilií v podobě tkanin a koberců, které dodávají interiéru nádech elegance a pohody. Najdeme zde rovněž i přírodní materiály jako dýhu, kámen nebo dlažbu.

Byt působí vzdušně a otevřeně

Hlavním prvkem obývacího pokoje se stala kultovní lampa Vertigo, kterou najdeme nad jídelním stolem. Vestavěná kuchyně se skládá z téměř autonomního kusu nábytku. Velká ložnice byla navržena tak, aby působila vzdušně, a přesto útulně.

Dekor v koupelně jemně naráží na to, jak je budova stará. Vše bylo harmonizováno se zbytkem bytu: dekorační štuky s volně stojící vanou jsou jako dělané do loftového bydlení. Stěny zdobí fotografie od známého fotografa Szymona Brodziaka. V původním bytovém plánu byla zavedena pouze jedna změna - otevření dočasné šatny do vstupní haly, díky níž se byt stal prostornějším a lehčím.

Zdroj: www.soma-architekci.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock