Do původní velmi jednoduché dispozice nebylo třeba zásadně zasahovat, avšak bylo provedeno několik drobných úprav a změn, které vedly k výraznému zkvalitnění vnitřního prostředí domu. Jedná se zejména o přeměnu původní verandy na zádveří volně přecházející do haly díky odstranění starých domovních dveří a vybourání průzorů mezi těmito dvěma prostory. 

Další důležitou změnou bylo optické propojení koupelny s prostorem schodiště pomocí prosklené šikmé stěny, která napomohla ke zvětšení a prosvětlení koupelny a zejména k ozvláštnění prostoru haly a schodiště. Díky tomuto zásahu byl využit „hluchý“ prostor nad schodištěm pro osazení umyvadlové desky při zachování dostatečné průchozí výšky schodiště. Intimita koupelny není prosklenou stěnou nikterak narušena, právě naopak – koupelna se díky ní stala utvářející součástí interiéru. V interiéru byla také odstraněna většina dveří, tak aby byl prostor co nejotevřenější a vzájemně propojený. Odstraněn byl také původní krb, který prostorově výrazně zasahoval do dispozice obývacího pokoje. Odhalené cihlové komínové těleso zůstalo v původní podobě bez oprav a omítání. Vypovídá tak o historické hodnotě objektu a dřívějším způsobu výstavby v kontrastu s novými krbovými kamny.

Eva Pecinovská