Klientka Klára bydlí v klasickém panelovém domě, který je netypicky umístěn  v parku s velkým množstvím zeleně. Klára vždy snila o rodinné domě ve Francii na venkově. Když se smířila s myšlenkou, že zůstane bydlet v Čechách v panelovém bytě, tak se rozhodla francouzský venkov zabydlet u sebe doma.

Prvním krokem byla změna dispozice bytu a příprava kvalitního návrhu nedostatečného osvětlení celého bytu, Díky využití volného prostoru společné chodby ostatních bytů na patře, vnikla nová předsíň navazující na byt. V nové předsíni má své místo šatní skříň, věšák na kabáty, úložné místo pro boty.

Požadavkem klientky bylo systematicky uspořádat nové úložné prostory v chodbě, tak aby měly své místo sezónní a mimosezónní oblečení, čistící a úklidové prostředky, vysavače, kbelíky, pračka se sušičkou, ručníky a vestavný koš na prádlo.

Proměnou prošlo i původní panelákové jádro. Koupelna byla propojena s wc a částečně oddělena příčkou. Otvírání dveří je posuvné do tzv. kapsy.  Vlepené velké zrcadlo s led osvětlením opticky zvětšuje celý prostor a večer dodává příjemnou atmosféru. 

Stylová kuchyňská linka má světlý odstín dvířek a zdobena římskou. Pracovní deska a půlkulatý stůl s originální kovovou nohou je v imitaci tmavšího dřeva. Keramické obklady mají jemný květinový motiv s patinou na hranách. Originální řešení je zakrytí původního radiátoru, který zapadá do celého konceptu interiéru.

V celém bytu jsou položeny vinylové dílce v dekoru tmavého dřeva. Stěny jsou oživeny designovými tapetami s retro stylu.

Doplňky, které si klienta koupila na burzách nebo dostala od prarodičů a známých dodávají celému bytu finální třešničku.

Proč jenom snít a neplnit si sny....Kláro to zvládla s designérkou Dášou z Rossy Design.

Alena Železníková
Lenka Marková