Mladý, veselý a inspirativní pár za námi přišel po koupi bytu v novostavbě. Pro náš společný začátek je to ideální stav, jelikož jsme mohli udělat některé změny, které by v pozdější fázi nebyly možné. 

Dispozice místností nebyla od developera navržena ideálně: v obývacím pokoji nebylo možné pohodlně umístit stůl pro čtyřčlennou rodinu. Vhodným řešením se nám tak jevilo stůl napojit na kuchyňský ostrůvek, který je zároveň další pracovní plochou.
Jídelní stůl jsme do prostoru začlenili tak, že se tak spolu s výrazným osvětlením stal dominantou a hlavním středobodem celého obytného prostoru.

Ani původní rozložení ložnice nebylo šťastné, jelikož okolo postele vznikalo málo prostoru a šatní skříň byla minimální.

Vzhledem k tomu, že se jedná o jediný úložný prostor manželů, otočili jsme pozici postele a šatní skříně tak, aby zde bylo úložného prostoru maximálně.

Vhodným zásahem ze strany investorů byl požadavek na umístění sprchového koutu v koupelně, který zde původně navržen nebyl. I se sprchovým koutem se nám do koupelny pohodlně vešlo vše potřebné.

Vstupní chodbu jsme pak řešili čistě, jednoduše a nadčasově. Po levé straně od vstupu je společný úložný prostor a botník v uzavřené skříňové stěně, s jednou otevřenou nikou pro návštěvy.

Barevná a materiálová volba tohoto bytu byla od začátku jednoznačná, kombinace bílé, šedé a výraznější dubové dřeviny. Ozvláštňujícím prvkem je použití zavěšených polic na kovové konstrukci a použití rampového osvětlení, které díky polohovatelným koncovým prvkům v prostoru vytváří zajímavou atmosféru a nasvětlují tak přesně ty části a prvky dle záměru, ale zároveň slouží jako rozptýlené hlavní osvětlení. 

 

Hana Sedláková
Veronika Košlerová