V druhém podlaží  rekreační vily bylo třeba vybudovat soukromou zónu. Limitujícím prvkem byla postavená kamna a také kuchyňský kout. S ohledem na protáhlý tvar obytné místnosti se muselo vyřešit její členění.

Návrh komplikovalo i osazení oken proti sobě. Klient tak byl vystaven vnějším pohledům, neboť domy jsou zde blízko od sebe. 

Zvolila jsem proto stínění pomocí textilií vhodně odstiňující a zároveň propouštějící denní světlo a vhodně doplnila volné stěny. Respektovala jsem také přání zákazníka, který si přál umístit v prostoru velkou televizi. Vzhledem k úzkému prostoru pro sledování televize jsem navrhla stěnu pro vybavení zakřivenou obrazovkou.

Dům se využívá jako chalupa. S přihlédnutím k tomu jsem se snažila obohatit prostor zařízený v moderním duchu i jemným odkazem na bydlení na chalupě. Rekreační ráz napomáhá navodit kamenné obložení komína a stěny za obrazem z živých rostlin.

Komunikační linie v provozním prostoru zpříjemňuje živý vertikální obraz z pokojových rostlin. Výrazná kresba dýhy zebrano použitá na nábytku v horizontálním i vertikálním směru prostor opticky rozšiřuje.

Stejný efekt se podařil i využitím vodorovných pruhů na záclonových posuvných panelech. Na druhé straně jsou ze stejného důvodu nad kuchyňskou linkou použité římské rolety. Také koberec položený napříč prostorem před velkou TV stěnou opticky rozšiřuje prostor,