Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Vůně a chuť starého Irska

Jestli máte skutečný hlad a chuť na poctivé domácí jídlo, nenajdete nic vhodějšího než irské stew. Tento pokrm typický pro Britské ostrovy má dokonce tu vlastnost, že je den ode dne lepší. Tajemství celého receptu je ukryté v dlouhém dušení zeleniny a hovězího masa. Jestli tedy máte naplánované být půl dne doma, pusťte se do vaření tohoto neskutečně chutného pokrmu.

Jestli máte skutečný hlad a chuť na poctivé domácí jídlo, nenajdete nic vhodějšího než irské stew. Tento pokrm typický pro Britské ostrovy má dokonce tu vlastnost, že je den ode dne lepší. Tajemství celého receptu je ukryté v dlouhém dušení zeleniny a hovězího masa. Jestli tedy máte naplánované být půl dne doma, pusťte se do vaření tohoto neskutečně chutného pokrmu.

Ingredience:

1 kg hovězího masa (přední nebo zadní)
200 g másla
5 šalotek
4 mrkve
1 větší petržel
půl celeru
0,5 l hovězího vývaru
1 řapíkatý celer
6 středních brambor
3 snítky tymiánu
1 plechovka kvalitních loupaných a krájených rajčat
2 dcl červeného vína
sůl
pepř

Doba vaření: 4-5 hodin

Postup:

Na rozpuštěném másle orestujte pět šalotek a přidejte na kostky nakrájené hovězí máso. Chvíli spolu smažte. Mezitím si připravte kořenovou zeleninu. Nakrájejte na kostky mrkev, petržel a celer. Přidejte k masu s cibulí a opět chvíli smažte. Pak zalijte půl litrem vývaru a podle potřeby dosolte a opepřete, přidejte snítky tymiánu. Duste nejméně hodinu, občas lehce promíchejte. U tohoto receptu ale platí, že čím pomaleji se bude jídlo dusit, tím lépe se spojí všechny chutě. Poté přidejte na kostky nakrájené brambory, nakrájený řapíkatý celer, jednu plechovku rajčat a zalijte červeným vínem. Vína dejte tolik, aby byly brambory ponořené. Duste na mírném plameni tak dvě hodiny a podle potřeby občas zamíchejte. Stew můžete na talíři dozdobit snítkou tymiánu nebo petrželové natě.

Štítky: recepty
Jestli máte skutečný hlad a chuť na poctivé domácí jídlo, nenajdete nic vhodějšího než irské stew. Tento pokrm typický pro Britské ostrovy má dokonce tu vlastnost, že je den ode dne lepší. Tajemství celého receptu je ukryté v dlouhém dušení zeleniny a hovězího masa. Jestli tedy máte naplánované být půl dne doma, pusťte se do vaření tohoto neskutečně chutného pokrmu.
Zdroj: Foto: www.sunflair.net, www.gorare.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Místo, kam se rádi vracíme

Odstíny hnědé s motivy východu

Ivanovice

Patrová dřevostavba Easy 102

U MICHELSKÉHO MLÝNA

Praha Business woman

Sledujte nás

Nejčtenější články

Atypický dům v objetí přírody

Rekonstrukce stoletého rodinného domu se stodolou

Černobílý podkrovní byt ve Švédsku

Jednoduchá stodola s ocelovou konstrukcí

Po rekonstrukci je ze starého domu úžasná chata

Namísto bourání raději přístavba

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock