Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Kokosovo-mandlová granola

Kokosovo-mandlová granola

Říká se, že snídaně dělá den. Zdravá a vydatná snídaně je pro každého člověka důležitá a naplní vás energií na celé dopoledne. Jestli hledáte inspiraci na opravdu rychlou snídani, nebo chutnou svačinku, máme pro vás tip. Granola je výborná volba pro ty co spěchají a nemají čas na složité recepty.

Co je to granola?

Velmi se podobá klasickému müsli, které všichni dobře známe. Je to křupavá směs vloček, sušeného ovoce, ořechů a správně by neměla obsahovat přidaný cukr. Aby nám ale lépe chutnala, přidává se do ní med, nebo sirupy. Granola zakoupená v obchodech často obsahuje přidaný cukr a proto je nejlepší vyrobit si svou vlastní, kterou si vytvoříte na míru. Na rozdíl od müsli je směs granoly pečená a úžasně křupavá.

Hotovou granolu můžete konzumovat s jogurtem, mlékem, nebo kyškou. Nejčastěji se jí s bílým jogurtem.

Zdravá a rychlá snídaně

Granola se jednoduše skladuje i přenáší. Můžete si ji předem připravit na týdny dopředu a ve skleničce přinést do práce nebo do školy. Obsahuje samé zdravé suroviny a energeticky vydatné látky. Základem jsou vločky, které tělu dodávají energii, sušené ovoce obsahuje vlákninu na dobré trávení a také vás zasytí. Mandle, ořechy a kokos jsou zase zdrojem spousty vitamínů, které naše tělo potřebuje.

Svou první granolu si můžete připravit podle našeho receptu a pak už můžete vesele experimentovat. Variant granoly může být mnoho a je jen na vás na co máte zrovna chuť. Recept na kokosovo-mandlovou granolu připravila šikovná kuchařka Monika z lapetit.sk.

Ingredience

1 hrnek ovesných vloček

1 hrnek mandlí

2 PL chia semínek

1/4 hrnku javorového sirupu

1/2 hrnku strouhaného kokosu

1/2 hrnku kokosových plátků

Postup

V misce smíchejte ovesné vločky, mandle a javorový sirup. Vše dobře promíchejte. Směs vysypte na plech vyložený pečícím papírem, dejte péct do vyhřáté trouby asi na 180 stupňů a pečte přibližně 20 minut. Záleží na vaší troubě, můžete ze začátku zkusit nižší teplotu.

Během pečení směs alespoň jednou promíchejte, aby se oříšky i vločky opekly z každé strany. Po 20 minutách přidejte kokosové lupínky, strouhaný kokos a chia semínka, a pečeti ještě dalších 10 minut. Po upečení nechte granolu zcela vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě, aby zůstala déle křupavá.

Granolu můžete vyzkoušet i s různými dochucenými jogurty, výborná je i s kokosovým jogurtem. S tím vynikne ještě více kokosová chuť granoly.

Dobrou chuť

Štítky: recepty
Kokosovo-mandlová granola
Kokosovo-mandlová granola
Zdroj: lapetit.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock