##Komentáře##:

Původní vybavení novostavby z roku 2007 bylo nutné zásadně přehodnotit a navrhnout změny, které by lépe vyhovovaly požadavkům klienta na komfort a estetické působení interiéru i exteriéru. Dispozice domu byla velmi funkční, proto zůstala z větší části zachována. Redesign se soustředil převážně na výměnu povrchů a zařizovacích předmětů.

Kompletně byla vyměněna veškerá dlažba, obklady a dřevěná podlaha. Lepené koberce v patře byly strženy a nahrazeny dřevěnou plovoucí podlahou. Barevné ladění celého interiéru je ve velmi světlých odstínech běleného dubu, světle šedé dlažby a obkladů.

Hlavní obytný prostor tvoří obývací pokoj s jídelnou a otevřenou kuchyní. Vzhledem k požadavkům klienta bylo řešení kuchyně velkorysé a velmi funkční s maximalizací úložného prostoru. Spotřebiče byly zvoleny podle posledních kulinářských trendů s důrazem na nejvyšší kvalitu. 

Atypický jídelní stůl opakuje odstín běleného dubu masivní dřevěné podlahy. Prostoru dominuje na míru řešená knihovna, v jejíž spodní části je skryt audio a video systém ovládaný pomocí wi-fi a zajišťující kvalitní poslech hudby v celém domě.

Původní masivní schodiště bylo nahrazeno řešením lépe zhodnocujícím prostor pod vlastním schodištěm. Ten byl vybaven atypově zpracovanými vestavěnými skříněmi.

Vzhledem k požadavku na umístění velké hydromasážní vany bylo v patře přistoupeno k jistým dispozičním změnám. Prostor ložnice byl minimalizován ve prospěch velké koupelny a šatny manželů. Světlý odstín dřeva, které bylo použito i na vybavení ložnice, opticky zvětšuje skromný prostor.

Z fasády domu byl odstraněn nekvalitní dřevěný obklad a celý dům byl znovu natřen v bílo šedých odstínech.

Situování hlavního venkovního sezení do rohu pozemku úspěšně zhodnotilo nepříliš velkou zahradu, která je navržena velmi jednoduše, ponechávajíc co nejvíc prostoru umění a dětem. Při večerním posezení pod pergolou vynikne efektní podsvícení vybraných stromů a exotického bambusu.

Vybavení ložnice, šatny a pracovny v přístavbě rodinného domu respektovalo stávající styl interiéru vily, kterému odpovídá i volba povrchů a provedení. Veškeré nábytkové kusy byly zhotoveny atypově přesně podle požadavků klienta a prakticky všude bylo použito bílého laku ve vysokém lesku.

Komfortní šatní skříně jsou vybaveny sklápěcími tyčemi, variabilními zásuvkami a vnitřním osvětlením. Praktická zafrézovaná madla podtrhují eleganci prostoru svou čistou linií. 

Lůžko je řešeno velmi jednoduše a výrazný dojem zajišťují niky v prostoru za postelí. Pro dokreslení atmosféry jsou niky opatřeny podsvícením.

Pracovnu tvoří dlouhý stůl, který plynule přechází do velké knihovny, jejíž spodní část je uzavřena dvířky a zásuvkami, zatímco horní je řešena v jednoduchém rastru. Pracovní židle jsou vybrány tak aby plnily nejnáročnější  požadavky na ergonomii a při tom nepůsobily příliš kancelářským dojmem.

##Další projekty##: