Kultivovaný, harmonický a velmi příjemný pár se rozhodl pořídit si bydlení v jednom z horních pater nově vznikajícího komplexu. Líbilo se jim místo i budoucí vnější "tvář“ nového celku, nebyli ale ztotožněni s podobou budoucího bytu, který developer nabízel. Proto si již ve fázi podpisu kupní smlouvy dojednali s developerem podmínku, že veškeré stavební práce - dispozicí počínaje - budou probíhat dle naší výkresové dokumentace.

Koncepci bydlení

Na koncepci jejich bydlení, ve které řešíme vše do posledního detailu, jsme proto začali pracovat již v době, kdy probíhaly výkopové práce pro budoucí objekt. Naši klienti jsou velmi vytíženi, v souvislosti s prací často cestují do zahraničí. Proto věděli, že ve svém novém domově potřebují především klid, atmosféru vybízející k odpočinku, nerušivou oázu.

Přáli si harmonický, přehledný, praktický a zároveň elegantní prostor. Prostor, ve kterém má každá věc své pevné místo. Vstupní část je vybavena pečlivě rozvrženými skříněmi, zároveň na vás zde i díky zrcadlení dýchne klid, harmonie a rovnováha. Umocní to i pečlivě vybraná umělecká díla, vždy doprovázená vlastním příběhem.

Dokonalé rozvržený interiér

Investoři kladli důraz na dokonalé rozvržení všech částí bytu včetně koupelny, samostatné šatny, technické místnosti a dalších prvků. Žádné místo nebylo opomenuto – např. spáry obkladů v koupelně pečlivě navazují na linie vestavěného nábytku nad umyvadly. Součástí zadání bylo vše zakrýt, uložit, nenechat se rušit množstvím předmětů, nechat vyznít umění, pečlivě vyřešit nasvětlení. Podsvětlením podtrhnout atmosféru, prodloužit délku průhledů a prostoru samotného. Věděli - a nepodcenili - že vše souvisí se vším.

Protože hostovský či dětský pokoj nebyl potřeba, důležitá byla kromě denní části a ložnice již jen samostatná a elegantní pracovna.

Denní část je postavena na obrazech. A to nejen na obrazech na stěnách, ke kterým mají majitelé osobní vazbu, ale i na „barevném obraze“, který tvoří knihovna u odpočinkového sezení v denní části. Hlavně pak na proměnlivém a stále krásném výhledu na město.

Na tvarově "čistou“ kuchyni, jejíž vysoká část je vbudována do stěny, navazuje barevný akcent posezení u jídelního stolu s přímým vstupem na terasu. Velkou péči rovněž investoři věnovali výběru sofistikované a vysoce funkční digestoře.

Majitelé kladli důraz na to, aby nádherné výhledy z jídelní části a z obývacího pokoje nebyly ničím "přehlušovány". Velká terasa je přirozeným pokračováním denního obytného prostoru. Zábradlí terasy tvoří čiré sklo.

Velmi oceňujeme, že si naši klienti uvědomovali klíčovou roli včasné výkresové přípravy a promyšleného zpracování každého budoucího detailu - např. styků nerezových prvků na stěnách i stropech kolem skleněných posuvných i otvíravých dveří, svítících linek v podhledech navazující na jiné "momenty“, nepřímého osvětlení v kapsách stropu, rozmístění a adjustaci uměleckých děl apod.

Nespěchali na nás, ponechali nám dostatek prostoru na přemýšlení i tvorbu, společné hledání rovnováhy tvarů, barev a materiálu. Přesně pojmenovali své představy o prostoru, ve kterém jim nebude nic scházet ani přebývat. Doufáme, že jsme jejich přání vytvořit harmonický domov naplnili. Věříme, že nové bydlení maximálně zrcadlí výjimečné osobnosti obou majitelů.