Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Zrekonstruovaná dřevostavba v Norsku

Dřevostavba v norském lyžařském středisku Sjusjøen  nedaleko od Lillehammeru padla do oka páru, jehož koníčkem je právě lyžování. Než se však mohli noví majitelé spolu se svou dcerkou plně zabydlet a užívat si zimních radovánek v blízkém okolí, bylo zapotřebí důkladné rekonstrukce.

Dřevostavba v norském lyžařském středisku Sjusjøen nedaleko od Lillehammeru padla do oka páru, jehož koníčkem je právě lyžování. Než se však mohli noví majitelé spolu se svou dcerkou plně zabydlet a užívat si zimních radovánek v blízkém okolí, bylo zapotřebí důkladné rekonstrukce.

Kroky k novému bydlení

Velkorysá dřevostavba se čtyřmi ložnicemi, velkou kuchyní, jídelnou a dalšími místnostmi byla v poměrně dobrém stavu, přesto si však říkala o rekonstrukci. K vytoužené proměně byla pozvána Christine Fikseaunet, která má s rekonstrukcemi venkovských stavení bohaté zkušenosti. V prvé řadě tak bylo třeba opravit poškozenou střechu a oživit stávající fasádu. Vnější stěny dřevostavby dostaly ochranný nátěr v černé barvě. Proto, aby dům nepůsobil tak ponuře, rozsvítily ho okenní a dveřní rámy v kontrastní bílé. Významně se proměnil také interiér. Vstupní dveře našly své nové místo a na úkor jednoho pokoje se zvětšila chodba, ve které doposud nebylo téměř k hnutí. S vytříbeným vkusem Christine Fiksaunet vznikalo krok po kroku docela nové bydlení odrážející lásku majitelů k přírodě i sportu.

Velkoryse pojatá dřevostavba

Prostor je v této dřevostavbě na prvním místě. Tento velkoryse pojatý dům v sobě zaujímá předsíň, lyžárnu, čtyři ložnice, dvě koupelny, obývací pokoj, kuchyň s jídelnou a dva salonky. Vzniká tak příjemný prostor jak pro setkávání, tak pro odpočinek o samotě. Interiér je navíc otevřený, vzdušný a s dostatkem světla. Díky příjemným odstínům barev, kvalitním materiálům a citu pro detail skýtá tahle dřevostavba opravdu útulné místo pro život.

Dřevostavba v norském lyžařském středisku Sjusjøen  nedaleko od Lillehammeru padla do oka páru, jehož koníčkem je právě lyžování. Než se však mohli noví majitelé spolu se svou dcerkou plně zabydlet a užívat si zimních radovánek v blízkém okolí, bylo zapotřebí důkladné rekonstrukce.

Příjemné barvy, světlo i prostor

Každé z místností dřevostavby vévodí světlá textura dřeva a také bílošedá kombinace barev. Do této palety občas zasáhnou i jiné barvy ve svém tlumenějším odstínu. Celkově se přitom jedná o bydlení, které fandí severskému a rustikálnímu stylu.

Dostatečným prostorem disponují všechny místnosti v domě. Neobvykle vzdušná je jídelna, kuchyně i obývací pokoj. Z řady oken sem proudí dostatečný přísun světla, čímž vzniká příjemný prostor pro setkávání se s rodinou i s přáteli. Také poličky jsou tu vzdušné a otevřené. Nic se tu neschovává za dvířky. Pohodlí fandí i další pokoje, ve kterých se opět dostává ke slovu severský styl. Jeho kouzlo plně vynikne při dopadu denního světla z četných oken, ale i ve chvíli, kdy se setmí a interiér rozzáří řada umělých designových svítidel včetně luceren, svícnů a svíček. Chybět tu samozřejmě nemůže ani krb.

Terasa jako stvořená k odpočinku

Výsledný charakter dřevostavby odráží aktivní životní styl jejích majitelů. Ti si po náročném dni plném adrenalinu mohou odpočinout na působivě řešené terase, kterou spoludotváří lehátka, stůl s lavicemi a také romantické světlo luceren a ohniště. Rovněž v interiéru se však najde hned několik příjemných zákoutí, ve kterých se dá odpočívat o samotě a třeba v očekávání dalších zážitků uprostřed zasněžené krajiny...

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Byt Praha

Baťovská vista

Obývák v kombinaci bordové a stříbrné.

Moderní mezonetový apartmán

Venkovní kuchyň s nerezovou pracovní deskou

Přírodní venkovská zahrada

Sledujte nás

Nejčtenější články

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Dům s respektem k hmotnému odkazu

Ze starého fádního bytu vznikl stylový interiér

Jedinečný dům vyplnil proluku širokou pouhých 3,35 metrů

Překrásná roubenka obklopená pastvinami, lesy a rybníky

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock