Bydlení Přidáno: 28. 11. 2018

Ze starého hangáru mají skvělé místo pro ultralighty i přátele

Říkáte si, že hangár nemůže jít dohromady se zajímavým designem a místem ideálním k odpočinku? Přesvědčte se s námi, že se to architektům se studia Kvalitář opravdu povedlo. Vytvořili totiž opravdu zajímavý interiér uvnitř starého hangáru, kde chtěli majitelé uchovávat svůj ultralight, ale zároveň trávit čas se svými přáteli.

Říkáte si, že hangár nemůže jít dohromady se zajímavým designem a místem ideálním k odpočinku? Přesvědčte se s námi, že se to architektům se studia Kvalitář opravdu povedlo. Vytvořili totiž opravdu zajímavý interiér uvnitř starého hangáru, kde chtěli majitelé uchovávat svůj ultralight, ale zároveň trávit čas se svými přáteli.

Moderní interiér ve starém hangáru

Za celým přáním, aby z tohoto starého hangáru vzniklo něco pozoruhodného, stojí energický manželský pár, který rád cestuje a pozoruje svět zpoza svého ultralightu. Jelikož šlo o dlouhodobé klienty zmíněných architektů, i zde se s nimi manželé rozhodli spolupracovat a oslovili je s přáním vytvoření moderního interiéru, kde se budou moct bavit se svými přáteli.

Architekti co nejvíce uvolnili dispozici prostoru tak, aby nabídnul originální průhled přímo do haly hangáru. „Nově vzniklé ocelové schodiště v kombinaci s lamelovou příčkou tvoří transparentní zádveří, které poskytuje dostatečnou intimitu v obytné části, ale nebrání jedinečnému pohledu na zaparkovaná letadla,“ říká Alena Válová, jedna z architektů.

Říkáte si, že hangár nemůže jít dohromady se zajímavým designem a místem ideálním k odpočinku? Přesvědčte se s námi, že se to architektům se studia Kvalitář opravdu povedlo. Vytvořili totiž opravdu zajímavý interiér uvnitř starého hangáru, kde chtěli majitelé uchovávat svůj ultralight, ale zároveň trávit čas se svými přáteli.

V interiéru je souhra barev i kontrast

Pětiúhelníkový arkýř, na němž se podepsal čas, nechali architekti v obou patrech upravit oplechováním nadpraží a parapetu, díky čemuž kopíruje půdorysnou stopu lamelové příčky v přízemí. Industriální charakter celé stavby zdůrazňují použité materiály, kam patří například ocel, lité podlahy a betonové stěrky. Interiér se nese v neutrálním barevném schématu, kde hraje velkou roli světle šedá barva, dále také antracitová; kdy jako oživení slouží kontrastně působící červená.

Tu najdeme na koberci, ale i na ocelovém schodišti, jež upoutá pozornost na první pohled. Mimo jiné se v domě nachází i červený obraz, jehož autorem je Milan Hauser, který najdeme nad schodištěm. Interiér je zařízen jednoduchým nábytkem, který velmi často patří mezi designové ikony.

Zdroj:  www.kvartyr.com
Další články: