Vaříme Přidáno: 21. 6. 2016

Zdravá polévka z červené řepy

Velmi zdravá červená zelenina, která se používala už v Babylonii. Tam se v kuchyni připravovali její listy a řepa samotná se využívala k lékařským potřebám. Bohužel u nás jí má několik generací spojenou se školní jídelnou, kde se podávala nevábně upravená. Tato zdravá zelenina, která mimo jiné příznivě působí na kardiovaskulární systém nebo neutralizuje škodliviny v našem těle, má spoustu možností využití. Skvělá je například jemná krémová polévka.

Velmi zdravá červená zelenina, která se používala už v Babylonii. Tam se v kuchyni připravovali její listy a řepa samotná se využívala k lékařským potřebám. Bohužel u nás jí má několik generací spojenou se školní jídelnou, kde se podávala nevábně upravená. Tato zdravá zelenina, která mimo jiné příznivě působí na kardiovaskulární systém nebo neutralizuje škodliviny v našem těle, má spoustu možností využití. Skvělá je například jemná krémová polévka.

Ingredience:

1 bulva červené řepy

1 menší cibule

sůl

pepř

zakysaná smetana

 

Postup:

Řepu oloupeme a a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme vařit do vody s cibulkou, nakrájenou na jemno. Když je řepa měkká, polévku rozmixujeme. Při servírování, již na talíři,  ještě přidáme zakysanou smetanu.

Typ:

Pro výraznější chuť můžete přidat: tymián, balsamico, feferonky nebo česnek

Místo smetany můžete na ozdobení použít třeba petržel.

Místo smetany můžete na ozdobení použít třeba petržel.

Zdroj:  tastyeatsathome.com, thejollybeetroot.com
Další články: