Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Zázraky se zrcadly

Zrcadla jako dekorační doplňky.
Zrcadla jako dekorační doplňky.

Máte malý pokoj, nedostatek světla, nebo stísněný prostor? To vše vyřeší zrcadla! Pokud žijete v domnění, že zrcadla jsou dobré tak akorát na to, abyste se ráno před nimi upravili, jste na omylu. Se zrcadly se dá doslova kouzlit.

Zdvojnásobte prostor

Do malé místnosti pověste velké zrcadlo, a pokoj bude rázem vypadat větší! Jde o optický klam, díky kterému bude prostor působit otevřeně a vzdušně. Efekt ještě umocníte, když položíte velké, vysoké zrcadlo na zem.

TIP: Panelákové koupelny jsou často malé a úzké. Pokud máte vanu a chcete, aby podlaha vypadala větší, obložte bok vany zrcadlem. Tento optický klam je velmi efektní.

Nahraďte okno

Může se stát, že se ve vašem domově nachází zákoutí nebo pokoj, kde chybí okno. Nezoufejte, ale nahraďte okno zrcadlem ve vhodném rámu. Zrcadlo může být různě zdobené, nebo rozčleněné na menší „okenice“. Ideální je umístit jej tak, aby odráželo co nejvíce světla buď z osvětlení, nebo z otevřených dveří, které jsou jediným zdrojem přirozeného světla.

Rozsviťte si

Každý ví, že zrcadlo dokáže odrážet světlo. Tak proč to nevyužít právě tam, kde vám světlo chybí? Pokud máte v interiéru příliš tmavých povrchů a nábytku, není třeba hned vše obměňovat. Zkuste do místnosti vhodně umístit pár zrcadel a uvidíte, jak se prostor rozzáří! Nejlépe využijete přirozeného světla, když zrcadlo umístíte přímo naproti oknům. Další elementy vhodné pro odraz jsou světelné zdroje nebo světlé zdi.

Umělecké zrcadlení

Zrcadla nejsou pouze účelová, ale mohou fungovat také jako krásný estetický prvek. Moderní jsou zrcadlové rámy vyrobené z masivního dřeva, nebo naopak okrasně zdobené stříbrné a zlaté, potažené patinou. Také si můžete vybrat různě tvarovaná a zvlněná samotná zrcadla. Nejen, že udělají parádu, navíc vám poslouží také k prosvětlení a dodají místnosti dynamiku.

TIP: Máte doma unikátní umělecký kousek? Vystavte jej na polici, za kterou umístěte zrcadlo. Prostor nasviťte a uvidíte, jak váš oblíbený předmět vynikne a rozzáří se. A nikdo už jej nepřehlédne.

Velké zrcadla plní funkcí oken.
Velké zrcadla plní funkcí oken.
Zrcadlový rám z masivního dřeva je nádherný.
Zrcadlový rám z masivního dřeva je nádherný.
Položte velké zrcadlo na zem a pokoj se zvětší.
Položte velké zrcadlo na zem a pokoj se zvětší.
Designový doplněk v podobě zrcadla.
Designový doplněk v podobě zrcadla.
Více zrcadel působí efektně.
Více zrcadel působí efektně.
Zdroj: foto: diningandlivingroom.com, comepiaceate.it, interiorismos.com, godesigngo.com, e-interjeras.lt, thewoodgraincottage.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock