Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Zasněžená Villa Boreale

Zasněžená Villa Boreale

Boreale je okouzlující vila, moderní rezidence, která se nachází v Charlevoix, ve východní oblasti kanadské provincie Quebec. Oblast je známá svými zalesněnými kopci, množstvím sjezdovek a nádherným výhledem. Vila se nachází v srdci lesa, na mírně svažitém pozemku a harmonizuje s všudypřítomnou vegetací. Pojďme nahlédnout jak vypadá uvnitř.

Stavbu navrhlo architektonické studio CARGO Architekcture. Vilu vlastní pár v mladém věku, který hledal příhodné místo, kde by mohl relaxovat. Už při hledání vhodného místa ke stavbě požádali architektonické studio o konzultace. Nakonec se jim podařilo nalézt vhodný pozemek, v blízkosti lyžařského střediska Le Massif. Zapojení architekta od samého počátku procesu umožnilo určit všechny aspekty, které by mohly mít vliv na stavební proces. Tým se rozhodl pracovat na zalesněném pozemku na úpatí hory, který nabídl požadovaný pocit soukromí.

Není vila, jako vila

Mnozí si při slově vila představí honosný palác s mramorem a drahým vybavením. Vila, kterou si dnes představíme je svým pojetím velmi jednoduchá. Z vnějšku působí skromně, se svou sedlovou střechou spíše připomíná chatu. Na zápraží visí lavička, vtipně vytvořená ze sedátka lanovky. Architekti mysleli opravdu prakticky, vedle vchodu totiž vytvořili místo určené k ukládání dřeva na topení.

Základem projektu byla globální vize: skandinávské prvky, venkovský dům s čistými liniemi ve stylu moderní stodoly. Surový vzhled a barvy materiálů určovaly celkovou koncepci. Projekt byl založen na světlém masivním dřevě, betonu a bílé barvě. Černý nátěr některých vnějších stěn vytváří kontrast, který zdůrazňuje hladký, matný povrch oceli a přirozený odstín světlého cedru.

Zasněžená Villa Boreale

Důležitá byla hlavně lokalita

Ve fázi návrhu se lokalita stala důležitým prvkem celého projektu. Místo bylo pečlivě vybráno, tak aby z hlavních společenských prostorů byl ten nejkrásnější výhled. Díky velké posuvné prosklené stěně vchází do interiéru dostatečné množství denního světla. Přímo z obývacího pokoje se dřevěnými schody schází na malou krytou terasu. Pro veškerý komfort zde nechybí venkovní vířivka. Všechny architektonické prvky jsou zaměřeny na zachycení podstaty tohoto projektu - prostředí plného divoké přírody.

Dostatek prostoru a účelnost

Navzdory omezenému prostoru, který stavba nabízí, bylo možné ve vile umístit 14 míst ke spaní, spolu se třemi koupelnami. Aby zde architekti mohli umístit tolik míst pro hosty, bylo nutné zvolit patrové postele. Majitelé zde jezdí se svými přáteli, rodinou a proto si přáli dostatek místa nejen na spaní, ale také ve společných prostorách. Velká sedačka, jídelní stůl i dostatek sezení u ostrůvku v kuchyni, to vše vybízí k velkým rodinným sešlostem i večírkům s přáteli.

Celým interiérem se nesou světlé barvy, hlavně bílá, která se opakuje na stěnách, dveřích skříněk i na světlé betonové podlaze. Jednoduchý a funkční design s nádechem Skandinávie zde hraje prim. Vše je zařízeno účelně a nenajdete zde žádné zbytečnosti.  

Villa Boreale je rezidenční a turistický projekt, který slouží hlavně k odpočinku a setkávání s přáteli. Časem se může díky své koncepci vyvíjet a pokud se změní potřeby majitelů, lze změnit k trvalému bydlení, nebo naopak ryze víkendovému trávení času. Tento flexibilní přístup je hlavním rysem, který si majitelé přáli vytvořit a který také zohlednil obchodní aspekt projektu. Dům je symbolem moderní vize venkovské chalupy, která je založena na přírodě, dostatku světla, čistotě a jednoduchosti.

Zdroj: cargoarchitecture.ca

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock