Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Vzdušné loftové bydlení s prvky z betonu

Použitím menšího množství materiálů a čistých linií v kombinaci s velkorysou obytnou částí se dosáhlo pocitu otevřeného prostoru.
Použitím menšího množství materiálů a čistých linií v kombinaci s velkorysou obytnou částí se dosáhlo pocitu otevřeného prostoru.

Pod taktovkou architektů ze studia Toledano+architects vzniklo vysoce moderní loftové bydlení pro mladý izraelský pár. Zaujme svým nezvyklým uspořádáním, vzdušností, světelným komfortem i příjemnou kombinací materiálů a barev.

Modulové systémy jsou mezi designéry čím dál tím oblíbenější. Výjimkou není ani tento loftový byt v Tel Avivu. Jeho majitelé si totiž přáli vytvořit bydlení, ve kterém by byl potenciál prostoru využit na maximum. Do interiéru měl být navíc v budoucnu integrován další pokoj.

Opravdu vzdušný interiér

Hlavní devizou tohoto originálně řešeného bytu je jeho vzdušnost. Pocitu otevřeného prostoru bylo přitom dosaženo především díky použití menšího množství materiálů a čistých linií. V důsledku toho se Interiér příjemně opticky zvětšil. Prostor je sice otevřený, například ložnice si však zachovala dostatečnou intimitu. Získala přitom opravdu dobré umístění, a tak může poskytnout překrásné výhledy z velkého okna, za nímž se nachází balkón. V ložnici je mimo jiné situována prostorná šatna, která je důmyslně skryta za posuvnými dveřmi. Díky chytrému řešení úložných prostor tak ložnice není zahlcena, což platí i pro ostatní místnosti v tomto příjemně vzdušném bytě.

Podlaha, strop a stěny jsou realizovány z betonu
Podlaha, strop a stěny jsou realizovány z betonu
Foto: Amit Geron

Bydlení s příměsí betonu

Zajímavostí tohoto bytu je především to, že jeho podlaha, strop i stěny byly realizovány z betonu. Ačkoliv se může zdát, že se jedná o chladný materiál, v tomto interiéru působí neobyčejně příjemně. Může za to i jeho kombinace se světlými tóny dřeva a příjemnou paletou barev. Jisté intelektuální kouzlo pak interiéru dodává netradičně řešená knihovna zkrášlená bílým lakováním. Ta poskytuje bohaté úložné prostory a zároveň propojuje veškerou obytnou plochu. Vedle toho v sobě integruje dveře, které vedou do dalších místností.

Bydlení pro mladý pár zaujme svým minimalistickým stylem a jistou majestátností, o kterou se stará nábytek sahající od země až ke stropu. Interiér se tak opticky zvětšuje a navíc dochází i k jeho maximálnímu využití. Ve výsledku tak vznikl ukázkový příklad jednoduchého, ale funkčního industriálního interiéru s praktickým využitím modulárních systémů.

Foto: Amit Geron
Zdroj: www.toledano-architects.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock