Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Vysněný dům na venkově

Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.

Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.

Když je povoláním majitelů design a focení, je jasné že jejich bydlení bude stát za to. Designérka Caroline Holdaway a Fatimah Namdar si nyní vychutnávají klid a pohodu své chalupy, která je opravdu originální. Stavba se nachází na západě Anglie v oblasti Cotswolds a je obklopena malebnou krajinou. Samotná budova není nijak velká, ale majitelé jsou z ní nadšení. K chalupě vede kamenná cestička přes zahradu s anglickým trávníkem. Okolí domu zdobí kvetoucí levandule a keře růží, které se dokonce pnou po fasádě domu. Samotná architektura stavení je typická pro tamní prostředí. Celý dům je kamenný a opravdu malebný.  

Místo jim učarovalo

Než si majitelé zakoupili tento dům, vůbec to zde předtím neznali. Během práce na jednom projektu interiéru v Costwolds, si pronajali chalupu v nedalekém v údolí a místo jim učarovalo. Stále více se do okolní krajiny i architektury zamilovávali a zahájili tak dlouhé hledání jejich vlastního domečku. O dva roky později se jim to povadlo.

Našli malé stavení v zemědělské vesničce, kde se zastavil čas a kde není ani pouliční osvětlení. Jsou zde dvě stále fungující tradiční farmy a po cestách tak nejčastěji potkávají procházející se krávy a ovce, namísto aut. Nejdříve viděli tento dům pouze zvenčí a odmítli jej proto, že neměl dostatečně velkou zahradu. Součástí byla také zadní nástavba zabudovaná do břehu, u které se obávali, že bude temná a nevyhovující. Nakonec se po mnoha měsících zoufalého hledání přeci jen dovnitř podívali, a udělali dobře. Místo jim okamžitě učarovalo.

Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.

Od podlahy

Ihned po koupi začali s rekonstrukcí. Nejdříve bylo nutné prostor vyklidit a vyčistit. Jelikož je majitelka Carolin designérka, navrhovala si prostor sama. ,,Vždycky začínám s podlahou“ říká Caroline. Na opačném konci vesnice v bývalé průmyslové budově získali dřevěná prkna, která na sobě měla ještě žluté číslice a otisky strojů. Aby čísla vybledla a zároveň aby zachovali ráz prken, nechali je přes léto na slunci vyblednout. Ta nyní tvoří prkennou borovicovou podlahu v domě. Mají omšelý patinovaný vzhled a působí útulným dojmem. Při pokládání dbali na to, aby se v různých místnostech měnil směr prken tak, aby se vytvořil dojem jejich pravosti, jako by zde byla již léta.

Stejně jako zvenku, jsou uvnitř v některých místnostech ponechány zdi z kamenů. V obývacím pokoji, ze kterého je rovněž výstup na zahradu, tak vyniknou kamna s uloženým dřevem a originální kousky renovovaného nábytku. Čalouněné ušáky, pohovky a křesla mají každý jiný dekor a barvu. Dohromady vytvářejí až eklektickou různorodost, ale ničemu to zde neškodí. V teple krbu se tady za chladných zimních večerů musí sedět báječně.

V duchu recyklace

 V celém domě jsou přiznány trámy, zejména ty na stropě, které majitelé natřeli na bílo. Místnostem, které zde nejsou velké, to jen prospívá. Světlé barvy procházejí celým domem. Téměř všechen zvolený nábytek již někomu někde sloužil. Majitelé jej nechali zrestaurovat a umožnili mu tak sloužit i nadále.

Staré přebroušené a znovu natřené desky byly použity na police v kuchyni a pracovní deska je vyrobena z bílého mramoru. Recyklace věcí, kterým majitelé vdechli nový život, se nese v duchu celého domu. Na rekonstrukci spolupracovali se zkušeným stavitelem, který zcela sdílel jejich vášeň pro staré věci. Práce pro ně tedy byla příjemná a v postupech se shodovali. Našel pro ně také kámen, který použili pro parapety, jelikož zde byly stávající laminované. Vdechli tak domu znovu jeho typický venkovský ráz se vším všudy.

Majitelé si rekonstrukci pochvalují. Se svými dvěma psy zde tráví volné víkendy a užívají si vlastního vysněného bydlení na venkově.  

Štítky:
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Chalupa z 18. století se dočkala unikátní proměny. Podívejte se s námi, jak dopadla. Majitelé potřebovali víkendové bydlení, aby unikli z rušného života a stresující práce v Londýně. Hledali dům, kde by si mohli odpočinout a nakonec takové místo přeci jen našli.
Zdroj: carolineholdaway.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Byt Cukrová

Dům pro mladou rodinu

Kuchyňa Pure Evermatt Antracit / Dub

Návrhy a realizace interiéru Vestec

Realizace interieru v rodinném domě

Interiér v novostavbě rodinného domu

Sledujte nás

Nejčtenější články

Místo chaty mají vagón

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Dům ze staré stodoly

Atriový dům s kamennou fasádou

Krásný dům kombinující tradici s modernou

Moderní dům pro děti

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock