Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Vybíráte lamelový rošt do postele?

Vybíráte lamelový rošt do postele?

V posledních několika letech se výrazně zvýšil zájem o zdravé spaní. Důvodů je hned několik. Spousta lidí si uvědomuje, že za palčivými bolestmi zad nestojí žádné zdravotní problémy, ale nekvalitní lůžko. Jestliže si tedy chcete dopřát ničím nerušený spánek a zbavit se veškerých potíží s pohybovým ústrojím, doporučujeme správně zkombinovat rošt s matrací. V následujících řádcích se zaměříme především na rošty, které současný trh nabízí.

Postelový rošt má jednu důležitou funkci. Poskytuje podporu matrace, a tudíž zajišťuje zdravé držení těla, správnou pozici páteře a komfort během spánku. Populární jsou zejména lamelové rošty do postele, neboť slouží ke správnému větrání matrace. Čím lépe je matrace větraná, tím více je eliminována vlhkost. Ve vlhkém prostředí se totiž daří roztočům a plísním, což neocení ani jeden alergik. Správně vybraný rošt ještě prodlužuje životnost matrace.

Z jakých materiálů se rošty vyrábí?

K výrobě postelových roštů se používají zejména dřevěné pružné lamely, jež bývají mírně zakřivené. Lamelové rošty představují nejrozšířenější a cenově nejdostupnější variantu. Sehnat se však dají ještě dřevěné laťové rošty z borovicového, smrkového a bukového dřeva. Od tvrdosti dřeva se odvíjí nosnost roštu, ovšem na druhou stranu čím je dřevo tvrdší, tím je pružnost nižší.

Jaké druhy lamelových roštů existují?

Lamelové rošty se rozdělují na tři základní kategorie podle toho, zda jsou polohovatelné či nikoliv. 
První skupinu tvoří nepolohovací rošty, které jsou určené zejména pro pěnové matrace. Jsou pružné, nicméně ne každému vyhovuje, že se nedá nastavit poloha hlavy či nohou. Druhou možností jsou lamelové rošty polohovací manuálně, u nichž si už nastavíte opěrku hlavy i nožní oblast do několika úhlů, tudíž pádem si zvýšíte pohodlí při ležení a relaxování. Jestliže vám prospívá spát s mírně zvednutýma nohama vzhůru, určitě zvolte polohovací rošt.

O stupeň výše jsou motorově polohovací rošty, jež disponují elektromotorkem a dálkovým ovládáním. Pokud ležíte v posteli, stačí vzít do rukou ovladač a nastavit si úhel opěrky hlavy a nožní oblast podle vlastního uvážení. Obrovskou výhodou je, že nemusíte z postele ani vstávat.

Kolik lamel by měl rošt mít?

Závěrem je nezbytné zmínit ještě jeden důležitý parametr, kterým je hustota lamel. Počet lamel totiž ovlivňuje nosnost a funkci. Obecně platí, že čím více lamel rošt má, tím lépe. Dříve se prodávaly zejména šestnácti lamelové rošty, nicméně v současné době už jsou rozšířenější osmadvaceti lamelové rošty do postele.

Protože rošt od matrace přebírá zatížení a rovnoměrně ho rozkládá, rozhodně se nevyplácí na něm šetřit. Záleží také na výšce matrace. Pokud je vysoká, lamelové rošty příliš mnoho práce odvádět nemusí, jelikož váhu si rozprostře sama matrace. Ovšem v případě matrace slabší než sedm centimetrů jsou vlastnosti roštu velice důležité. Vždy byste si měli nechat poradit přímo od výrobce, protože ten nejlépe ví, jaký typ roštu se pro jakou matraci hodí.

Štítky: postel
Vybíráte lamelový rošt do postele?
Zdroj: PR článek společnosti

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock