Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Okouzlující vila na severu Holandska

Okouzlující vila na severu Holandska

Nedaleko Amsterdamu vzniklo naprosto skvostné bydlení obklopené vodou a lesy. Tato kouzelná vila usazená v blízkosti přírodní rezervace je jakoby vytržená z reality všedních dnů. Působí totiž neskutečně klidným a vyrovnaným dojmem, čemuž vděčí těsnému sepětí s přírodou.

Světlé a prostorné bydlení

Vila je naprosto nenuceně obklopená vegetací a vodními prvky. Rozkládá se na pozemku o velikosti 2 100 m² a vzdává hold čisté holandské architektuře, vodě i rostlinstvu. Na obytné ploše 250 m² zde vzniklo světlé a prostorné bydlení, ve kterém se nachází hned pět velkoryse pojatých místností. Ač by se mohlo zdát, že tak kouzelné místo nemůže ležet v dosahu velkých měst, opak je pravdou. Stačí pár minut a ocitnete se v Amsterdamu nebo v Utrechtu.

Zahrada klidu a rovnováhy

Této vile dodává na přitažlivosti především architektonicky řešená zahrada, která pracuje hned s několika přírodními prvky, čímž dává vzniknout oáze klidu a rovnováhy. Také díky okolním stromům zde tak mohlo vzniknout opravdu kouzelné bydlení respektující touhu majitelů po soukromí. K vile přiléhají rovnou tři krásné terasy, přičemž každá z nich je určena pro jinou část dne. A nechybí tu ani soukromá loděnice. Do zahrady je přitom díky velkým francouzským oknům možné vejít jak z kuchyně, tak ze spíže.

Luxusní exteriér i interiér

Stejná míra luxusu se odráží také v interiéru, kterému předchází majestátně pojatá příjezdová cesta. Než se tak ocitnete uvnitř vily, projdete nebo projedete průjezdem skrytým pod pergolou z přepadávajících vistárií. Jakmile pak vstoupíte do domu, možná vám bude na chvíli připadat, že jste v galerii. Svůj umělecký vkus totiž majitelé rozhodně nezapřou. Míchají rustikální prvky s moderními a jde jim to více než skvěle. Luxus a komfort zde dýchá ze všech stran. Barevná škála se přitom pohybuje v rozmezí od černé, šedé, tmavě hnědé a měděné. Svůj prostor však dostane i bílá, stříbřitá a tyrkysová barva.

Okouzlující vila na severu Holandska

Většina pokojů v této vile je hotovým uměleckým dílem, designérským výstřelkem. Stačí se podívat na odvážně zvolené sochy, rámy zrcadel, svítidla, obklady, obrazy či vázy. Trocha zklidnění bující fantazie snad nastává jen v klidovém prostoru ložnice a koupelny. Jinak však celý interiér působí jako neuvěřitelná hra s materiály, barvami i styly. Převažuje přitom styl historický, který právě dodává celému bydlení dotek luxusu, exotiky a jakoby nastřádaných suvenýrů z cest.

Všechno je originál

Opravdu osobité bydlení vzniklo v této vile především díky tomu, že v ní designéři na přání majitelů předem zažehnali jakýkoliv náznak nudy. Každý použitý prvek je tak originál. Stačí si prohlédnout krejčovskou pannu suplující věšák na konci schodiště, trojici paroží v domácí kanceláři, bohatě dekorovaný rám zrcadla v jedné z koupelen, stříbřitý květináč usazený v podkroví či všudypřítomné exotické sošky a nádoby.

Vila na míru

Estetika jde v této vile ruku v ruce s funkčností. Velké plus tak interiéru dodávají například nadstandardně velké stropy, které dosahují výšky až 2,95 m. Příjemným bonusem jsou i vyhřívané schody vedoucí do suterénu. Vyhřívaná podlaha přitom nechybí ani v dalších pokojích. Dámy by určitě uvítaly i zdejší šatnu na míru, luxusní volně stojící vanu jako ze zámku a působivý výhled do zahrady.

V dokonalé symbióze s okolní přírodou tak zde vzniklo bydlení oslavující osobitý vkus i maximální pohodlí s hřejivým dotekem exotiky. Okouzlilo i vás?

Štítky: vila
Zdroj: funda.nl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock