Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Víkendový dům, kde je radost trávit volný čas

Víkendový dům, kde je radost trávit volný čas

Možnost strávit víkend nebo jiný volný den mimo ruch města je snem snad každého pracujícího, přičemž my nejsme výjimkou. Ne kvůli našemu duševnímu blahobytu si ale dnes představíme útočiště jako stvořené na dokonalou relaxaci a přitom ani pořádně neopustíme brány našeho hlavního města.

Věřte či ne, i na území Bratislavy je možné najít svůj kousek "ráje", kde vás nikdo s ničím nebude obtěžovat. Konkrétně zabloudíme až do hlubin Vlčího hrdla, kde je situován daný skvost pocházející z portfolia kreativních architektů reprezentujících A3UM Ateliér. Zastavěnou plochu sice nepříliš rozsáhlá stavba (pouze rovných 25 metrů čtverečních) je však poměrně štědrá na prostor, ze kterého si dokáže ukrojit to své místečko každý člen rodiny vlastníka. Dvoupodlažní objekt s dokonalým prosvětlením všech místností nabízí obytnou plochu přesahující dvojnásobek výše uvedené zastavěné, přičemž dokáže díky výklopné "zdi" zajistit i optimální dávku soukromí.

Krása současné architektury

Kromě klasických místností, jako je například kuchyň, ložnice či koupelna, měl však klient na tvůrčích architektů ještě jednu zajímavou požadavek. Možná některé z vás uvedenou zprávou překvapíme, ale pan Havelka (majitel nemovitosti) je milovník kvalitního vína a svou vášeň, respektive sbírku toužil mít situovanou pod úrovní domu v samostatné "sklípku". Pro výše jmenovaný ateliér se ovšem nejednalo o žádný zásadní problém a jeden z nosných bodů požadavků zvládl opravdu bravurně. Více vám už ale napoví detailní záběry níže, které jsou prací fotografa jménem Tomáš Manina. Přijali byste obdobné víkendové hnízdečko v rámci Bratislavy i vy, nebo upřednostňujete spíše okolí zcela mimo města a lidí?

Architektonický výraz stavby logicky vychází z prostředí ve kterém se nachází a zároveň ho ovlivňuje a vytváří: Čistý tvar kostky osazen v zeleni zahrady, pohledový beton stěn a stropů překryty zelenou střechou." - Velmi krátký úryvek z popisu od samotných tvůrců.

Zdroj: a3um-atelier.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock