Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Veselé a hravé bydlení

Veselé a hravé bydlení

V srdci katalánské metropole, proslulé Barceloně, byl vytvořen unikátní projekt. Bydlení s výhledem na překrásnou katedrálu Sagrada Familia a na malebnou historickou čtvrť Eixample. Prosluněný byt hýří barvami i hravými nápady. Pojďme se do něj společně podívat.

Návrh projektu vytvořilo interiérové studio Egue a Seta. Úkolem bylo navrhnout místo pro mladou rodinu, které by splňovalo moderní požadavky a bylo útočištěm před každodenním pracovním shonem. Bydlení slouží pro rodinu s malým chlapcem a díky rozmanitým barvám a světlým materiálům působí opravdu vesele.

Zelená oáza uprostřed městské džungle

K bytu náleží prostorná terasa s překrásným výhledem do okolí. Na terase rodina pořádá oslavy, s oblibou griluje, nebo jen tak posedává s časopisem nebo knihou v ruce. Místo klasických zahradních křesel jsou zde sedačky z palet s čalouněnými matracemi a dřevěné lavice. Velké množství zeleně dodává místu útulnou a příjemnou atmosféru. V ruchu velkoměsta je tato terasa zelenou oázou uprostřed městské džungle.

Interiér bytu je kombinací severského designu s prvky Středomořské elegance. Svou velikostí rodině ideálně vyhovuje. V součtu plocha bytu činí 86 m2 a je do maxima využita. Centrálním prostorem, kde se setkává celá rodina, je obývací pokoj s kuchyní a jídelnou.

Praktická a krásná podlaha

Na první pohled je zajímavým prvkem podlaha. Přechod dřevěné masivní podlahy na kachlovou je vytvořen opravdu důmyslně a na míru prostoru. Geometrické tvary vytváří dynamiku místnosti a zároveň plní praktickou funkci. V místě kuchyňské linky a ostrůvku jsou kachle vhodnější pro snadnou údržbu, kvůli znečištění. V obývacím pokoji pak nenápadně přecházejí v masivní dubovou prkennou podlahu, která na omak hřeje.

Veselé a hravé bydlení

Skvěle sem zapadne i cihlová zeď a celý prostor příjemně dokreslují osvětlené podhledy. Designéři mysleli prakticky, v bytě je zabudovaný systém větrání s klimatizační jednotkou. V zemi jako je Španělko, je to jistě nepostradatelná součást bydlení. Živé barvy na obrazech, doplňcích i textiliích rozveselují každý kout bytu.

Samostatná jídelna

Ne každý byt si může dovolit samostatnou jídelnu. Zde to prostor umožnil. Prosklená místnost, ze které je výhled na okolní domy slouží jako samostatná jídelna. Místnost je vyvýšena o jeden schod a vstupuje se do ní z obývacího pokoje. K masivnímu jídelnímu stolu náleží čtyři barevné židle s přiznanou patinou. Jídlo si rodina může vychutnat i na terase, kam se vstupuje přes velké posuvné dveře.

Ložnice majitelů je zařízena jednoduše. Prostor za postelí zdobí zavěšený gobelín s ornamentální tematikou. Jako němý sluha funguje žebřík opřený o zeď. Opět zde nechybí masivní podlaha a jednoduchá bílá výmalba.

Dětský pokoj zatím slouží spíše jako herna. Chlapec je ještě malý, proto zde zatím není potřeba pracovního stolu se židlí. Solitérní nábytek umožňuje pozdější přetvoření pokoje pro budoucí potřeby.

Hravost barev a světlé prostory jsou pojítkem celého interiéru. Člověk se zde cítí dobře, zvolené kombinace působí lehce a vzdušně. Ostatně tak, jak si majitelé sami přáli. A jak se líbí vám?

Zdroj: egueyseta.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock