Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Venkovní kuchyň ve středomořském stylu

Venkovní kuchyň ve středomořském stylu

Teplé letní počasí svádí k trávení času na terase i v zahradě. To bývá často spojováno s gurmánskými zážitky. Pokud i vy toužíte po tom dopřát svým návštěvám přijetí plné pohodlí, chutí a vůní, je pro vás tou pravou volbou venkovní kuchyň. Jedna poněkud netradiční a navíc ve středomořském stylu se nachází dokonce v centru Prahy.

Venkovní kuchyň ve městě

To, že venkovní kuchyň nemusí být výhradně ozdobou domu na vesnici či na předměstí, dokázala díky své fantazii designérka Monika White. V náručí zahrady, která je dílem Atelieru Flera, tak vznikla venkovní kuchyň ve středomořském stylu, která je pokračováním přízemního bytu. Ten se nachází na Vinohradech a svému majiteli tak dává mnohem více možností k pořádání originálních večírků pod širým nebem a s vůní těch nevybranějších pokrmů.

Stylové místo pro vaření i stolování

Venkovní kuchyň je stylová už jen tím, že hostitelům umožňuje být při přípravě jídel spolu se svými hosty. Vaření venku je navíc v teplých dnech mnohem příjemnější než to uvnitř domu. Stylová venkovní kuchyň v zahradě domu na Vinohradech přitom plynule navazuje na bytovou kuchyň s jídelnou, do které se vchází elegantními francouzskými dveřmi. V případě deštivého počasí je tak možné se pohodlně přesunout dovnitř, a nebo využít nějakého mobilního zastřešení venkovní kuchyně. Jedinou nevýhodou této kuchyně totiž je, že nesmí být trvale zastřešená. Dům se totiž nachází v památkově chráněné zóně, a tak musela být venkovní kuchyně koncipována tak, aby nebyl narušen celkový charakter stavby.

Venkovní kuchyň ve středomořském stylu

Odolné i krásné vybavení venkovní kuchyně

Kvůli nemožnosti trvalého zastřešení venkovní kuchyně bylo zapotřebí do ní zvolit nejen krásné, ale také odolné vybavení. Pro designérku se stal inspirací styl středomořských kuchyní, který bez rozpaků zakomponovala i do této kuchyně v centru Prahy. Není se tedy čemu divit, že ji řada hostů i náhodných kolemjdoucích obdivuje. Na první pohled tak jistě zaujme kombinací přírodních materiálů, jako je kámen a dřevo. Naprosto luxusně působí především starý dřevěný stůl z Indie, který krášlí deska z brazilské žuly. Žulová deska v příjemné symbióze s týkovými sloupy zase zdobí kuchyňský pult. Velice půvabným doplňkem venkovní kuchyně je také stará školní lavice, která po sklopení vytvoří menší barový pultík. Veškeré zařízení v kuchyni má povrchy odolné vůči nepřízni počasí, což platí i pro venkovní osvětlení. Kovová svítidla splňují svůj účel a zároveň celému prostoru dodávají romantické kouzlo.

Oáza ve velkoměstě

Venkovní kuchyň sází na krásu detailů i ryzí funkčnost jednotlivých kusů vybavení. Mezi její zajímavé prvky tak patří například nezbytný gril, který vypadá jako velké zelené vejce. Tento specifický gril nejenže griluje, ale také hlídá teplotu, pomalu peče a udí. Za patinovanými dvířky betonového pultu se zase skrývají úložné prostory pro venkovní nádobí či dřevěné uhlí do grilu. Dojem už tak velice krásné oázy ve městě umocňují i dvě stě let staré týkové sloupy, které kuchyň opticky oddělují od romantické okolní zahrady. O romantiku se přímo ve venkovní kuchyni starají především elegantní kovové prvky v kombinaci s patinovaným dřevem a tolik půvabným odstínem tyrkysové barvy. Všechno dřevěné a kovové vybavení má přitom voděodolnou venkovní úpravu a díky patině budou stárnout už jenom do krásy.

Kuchyně do deště

Jakmile je venkovní kuchyně opuštěná a začne poprchávat, ničemu to nevadí. Pokud je naopak plná hostů, může jako památkáři povolené zastřešení posloužit snímatelná plachta. Přesto však spolu s přicházejícím podzimem střídá posezení u venkovní kuchyně to u vnitřního krbu. Nábytek se před zimou přece jen raději uklidí a počká na další sezónu plnou slunce i deště.

Štítky: zahradní kuchyně
Zdroj: www.lepatio.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock