Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Vánoční prostírání stolu

Vánoční prostírání stolu

Slavnostní okamžiky si žádají slavnostní prostírání. A kdy jindy si hospodyňky mohou dosyta vyhrát s výzdobou jídelního stolu než právě o Vánocích? A tak vám přinášíme tipy, jak si vánoční čas plný návštěv a gurmánských zážitků ještě více zpříjemnit.

Sladěné vánoční ubrusy i ubrousky

Zatímco byl ubrus v době našich babiček absolutní samozřejmostí, v dnešních minimalistických časech už si na něj potrpí jen málokdo. Na jídelním stole by přitom ubrus chybět neměl, a to nejlépe ten nejslavnostnější. Buď se tedy spokojíte s jedním velkým ubrusem, nebo s prostíráním a úzkým ubrusem vedeným prostředkem stolu. Vsadit přitom můžete jak na klasickou bílou barvu, tak na barvy pastelové. Ti odvážnější mohou vyzkoušet přitažlivé kombinace červené a zelené, zlaté a červené, stříbrné a modré. Možností je však celá řada. Hlavní je, aby barvy použité na jídelním stole ladily i se zbytkem interiéru. Klidně si pohrejte také se skládáním papírových nebo látkových ubrousků. Slavnostní tabuli dodají punc profesionality a přepychu.

Nádobí pro slavnostní příležitost

S blížícím se vánočním časem je třeba se zaměřit i na volbu toho správného nádobí. Pokud se u vás o Vánocích dveře netrhnou, zkontrolujte, zda ho máte dostatek. Kusy zbývající do počtu pak pokud možno co nejpříhodněji slaďte s barvou a stylem stávajícího slavnostního servisu. Poté už záleží jen na vašem vkusu a umu, jak nádobí prakticky a esteticky rozmístit. Pamatujte, že každý příbor má své dané místo. To samé platí také pro různé typy sklenic. Pokud však nečekáte návštěvu s vysokými nároky na stolování, zbytečně se nestresujte a těšte se hlavně na výborné jídlo a skvělou společnost.

Vánoční prostírání stolu

Vánoční dekorace na stůl

Co by to bylo za slavnostní stolování o vánočním čase, kdybychom se při jídle nemohli pokochat pohledem na vánoční dekoraci? Patří do celého interiéru a samozřejmě i na stůl. Ať už to bude dekorace tradiční či moderní, dodá vašemu stolování tu správnou vánoční atmosféru a celý pocit ze svátečního hodování povýší na maximum. K dekorování vánoční tabule tak můžete použít například svícny, adventní věnce, vázy, větvičky jehličnanů, vánoční koule, rolničky, korálky, různé mašle, ořechy, sušené plátky citrusů či šišky. Při zdobení si navíc můžete lehce dopomoci i sprejem s umělým sněhem.

Při zdobení jídelního stolu ve vánočním duchu se fantazii meze nekladou. – i tady však platí, že méně je někdy více. A tak se podívejte do naší galerie a nechte se inspirovat… Krásné Vánoce a dobrou chuť!

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock