Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

V pánském stylu

V pánském stylu

Obvykle se v magazínech a na internetu setkáváme s bydlením pro celé rodiny, ale málokdy narazíme na bydlení pouze pro jedince, zvláště pokud jde o muže. I mužům záleží na tom, aby se ve svém domově cítili dobře a uvolněně. Jak může bydlení v pánském stylu vypadat? A co je pro něj typické?

Decentní barvy

Muži mají rádi věci praktické. Často se pánské interiéry halí do tmavších a decentních barev, střízlivých kombinací a jsou přehlídkou technických vychytávek. Pokud je bydlení vytvořeno na míru muži, který má své koníčky, i na ně se vždy najde důstojné místo. Každý koutek v bytě má svůj praktický význam a je přizpůsoben na míru obyvateli.

Byt, který si dnes představíme je ukázkou bydlení v pánském stylu. Interiér navrhlo architektonické studio YØDezeen Architects přesně podle představ majitele. Byt se nachází v Moskvě, v Rusku.

Funkční a nadčasový design

Návrh bytu byl vytvořen muži, který oceňuje funkční a nadčasový design a zároveň se nebojí jej zkombinovat s klasickými prvky, jako jsou ozdobné lišty a prvky na stěnách, nebo parkety na podlaze. Za úkol bylo vytvořit moderní městský interiér, kde by se majitel cítil dobře, mohl zde relaxovat, ale aby prostor také sloužil k setkávání s jeho přáteli.

Interiér byl navržen s ohledem na funkci, ale také estetickou stránku. Čisté linie, směs materiálů a důmyslné řešení, činí tento prostor sofistikovaný, útulný a krásný.

V pánském stylu

Veřejná a soukromá část

Byt se skládá ze dvou pomyslných částí: veřejné a soukromé. Centrem společenského prostoru je obývací pokoj, v jehož středu se nachází krb, ze všech stran obklopený velkou knihovnou. Skvělými detaily jsou prosvětlené police knihovny LED pásky s teplým světlem. Velkým plusem jsou v prostoru interiéru, dnes často používané, osvětlené podhledy stropů.

Útulnost v bytě vytváří nejen použité masivní dřevo, tmavý nábytek, ale také dlouhé závěsy a záclony až na zem. Výraznými prvky jsou zde stropní světla visící nad jídelním stolem. Namísto klasických židlí zde architekti zvolili pohodlnější čalouněná křesílka s koženým prošívaným potahem.

Na obývací pokoj navazuje kuchyně. Masivní dřevo kontrastuje s šedým betonovým vzhledem skříněk a černým obkladem kuchyňské linky. Současným trendem je také použití látkových rolet místo žaluzií. Absence horních skříněk jistě vypovídá sama za sebe. Přeci jen se jedná o kuchyň určenou pro pracovně vytíženého muže. Vaření v této kuchyni tedy není každodenní záležitostí.

V pánském stylu

Domácí pracovna

Co v tomto bytě nesmí chybět je pracovna. Vyhrazena pro ni byla celá místnost a vešla se do ní i sedačka s konferenčním stolkem pro hosty a klienty. Černé nátěry stěn chtějí určitě jistou odvahu a ne každý by si je právě do pracovny zvolil. Tady se černé plochy mísí s geometrickým vzorem a doplňují je dřevěné prvky. Pro odlehčení je pracovní stůl vyroben ze skla. Nemůže chybět nastavitelná lampa a ergonomická židle.

Takové je bydlení v pánském stylu, které se nebojí tmavých odstínů a má svůj osobitý styl. A jak se líbí vám? 

Zdroj: yodezeen.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock