Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

V módě je opět neutrální bílá

V módě je opět neutrální bílá

Dnes vám přinášíme inspiraci bytem, který se nachází v naší zemi - konkrétně v Praze 5. Byt je dokonalou ukázkou toho, že bílá barva rozhodně z módy ještě dlouhou dobu nevyjde - v kombinaci s hnědou a šedou jde dokonce o kombinaci, na jejímž pozadí vynikne jakákoliv jiná barva či doplněk. Poté stačí dokoupit jen nové textilie, udělat pár úprav a krásný domov je na světě.

Neutrální bílá barva 

Ve valné většině nových rezidenčních projektů se nechávají vyhotovit ukázkové byty, které by měly zájemcům o koupi ukázat, jak by mohlo jejich bydlení vypadat. Většinou jde o takové zařízení, které plně odpovídá požadavkům dnešních trendů a nároků obyvatel. Ačkoliv má každý z nás jiný vkus, najde se několik prvků, které z módy nevyjdou. Jedním z nich je bílá barva: „V módě je opět neutrální bílá, která nechá vyniknout bytové doplňky a dekorace. Trendem se dnes stávají stěny vymalované nebo vytapetované pouze do půlky, na začátku zde dominují světlé barvy a tóny postupně přecházející až do bílé. Novinkou je benátský štuk, italská luxusní omítka vhodná do obýváků, ložnic i pracoven, která každou místnost opticky zvětší,“ říká architektka Anna Lacová, která pracovala na projektu Nové Chabry v Praze 8.

Hra s každým centimetrem

Většina novostaveb disponuje kuchyní, která je spojena s jídelním i obývacím koutem. Většinou jde o místnost o velikosti kolem 20 metrů čtverečních - tak jako je i u této realizace. Malé prostory však nemusí znamenat nutně přehnané omezování se, co se týče funkčnosti, stačí jen myslet na to, jak využít prostor na maximum.

V módě je opět neutrální bílá

Kuchyňská linka se nachází v rohu místnosti, přímo u vstupu do ní, což kuchyň částečně skrývá před pohledy příchozích. Linka je i se spotřebiči na jedné stěně, přesto však nabízí dostatek úložných prostor. Varná deska, dřez i pracovní plocha se nachází naproti kuchyňské lince zabudované v barovém pultu, u něhož lze posedět nad sklenkou vína. Díky bílému lesku na skříňkách se celá místnost prosvětluje - díky bílé barvě i opticky zvětšuje.

Bílá barva v kombinaci s těmi výraznými

Obývací části dominuje šedá sedací souprava, naproti které stojí subtilní jídelní stůl ve výrazném dekoru dřeva. Na něj pozvolna navazuje obývací sestava s policemi v benátském štuku. Jako dekorace zde byly zvoleny různé doplňky z přírodních materiálů. Ložnici dominují tmavší tóny - konkrétně šedá a tmavomodrá. Díky čalouněné posteli získává ložnice nádech luxusu. Dětský pokoj je naopak plný barev, které díky svým zemitým odstínům navzájem dobře souzní. Ačkoliv zde nenajdeme žádné přehnaně zdobené prvky, i tak se zde bude dítě cítit příjemně.

Zdroj: Rezidenční projekt Nové Chabry

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock