Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Útulný bratislavský mezonet

Útulný bratislavský mezonet

Když má člověk úžasnou rodinu a přátele, na které se může spolehnout, jde práce hezky od ruky. Stejně tomu bylo i při zařizování tohoto bratislavského bytu, který patří mladému produkčnímu, Martinovi. Ten byl při zařizování svého domova opravdu pečlivý a nic nenechal náhodě. O tom se nyní můžete přesvědčit s námi.

Martin a jeho mezonet

Byt, na který se právě díváte, je součástí nového bytového komplexu v Bratislavě. Najdeme zde jak menší dvoupokojové byty, tak i čtyřpokojové mezonety, z nichž jeden patří právě Martinovi. Ten byt koupil ještě ve stadiu hrubé stavby. Nebyly zde žádné podlahy, stěny byly strohé, žádná světla, ale ani dveře. Avšak díky pomoci od rodiny a přátel byl byt připraven ke stěhování během necelého čtvrt roku.

Prostor pro hosty i majitele                     

Vzhledem k tomu, že nejde o obyčejný byt, ale o mezonetový, skládá se ze dvou pater. V dolním patře se nachází otevřený obývací pokoj s kuchyní, jídelnou a navazujícím balkonem. Dále také pokoj pro hosty s toaletou (WC s pisoárem), kde je za zástěnou umístěno i technické zázemí, kotel a pračka. Horní podlaží slouží zejména majiteli, který zde má svoji ložnici s prostornou terasou, šatnu, pracovnu s balkonem a vlastní koupelnou.

Vše se dělalo od základů

Ještě před samotným zařizováním bylo třeba udělat spoustu dalších úkonů. Jako první šlo o předělávky elektřiny tak, aby vyhovovaly uspořádání bytu. To samé platilo o posuvu hydroinstalace.  Podlahu tvoří biokompozit (kombinace dřeva s plastem), který je voděodolný – proto byl využit i v koupelně. Většina nábytku v bytě je zhotovena na míru. Od skříní, přes stoly až po kuchyňskou linku. Díky tomu spolu vše krásně ladí.

Útulný bratislavský mezonet

Originalita a praktičnost na prvním místě

Za dominantu bytu lze považovat dva velké obrazy o rozměrech 2x2 metry. Majitel je na ně patřičně pyšný. Obrazy jsou umístěny nad schodištěm. A co je na nich tak zvláštního? Na malíře obrazu byl vyhlášen dokonce konkurz. Výsledkem jsou obrazy od talentované malířky, která do sebe snoubila dokonce pět výtvarných technik. Mezi další originality patří zábradlí u schodiště. Na jeho výrobě se podílel majitelův otec s dědečkem. Nutno dodat, že se jim opravdu povedlo. Zábradlí bylo vytvořeno tak, aby prostor neuzavíralo a zůstal i nadále otevřený.

Posledním velmi výrazným prvkem jsou cihlové obklady na stěnách. Ty najdeme ve všech místnostech, které byt má. I zde se majitel nespokojil s pouhou replikou. Na obklad byly použity odřezky skutečných cihel, které bylo třeba do bytu nanosit (měly více než dvě tuny), opláchnout a okartáčovat. Dále byly nalepeny na stěny a zaspárovány. V ložnici byly ještě namalovány na bílo. Šlo o něco, co zabralo spoustu času, avšak výsledek stojí za to.

Celý byt působí opravdu příjemným dojmem. Je velmi útulný a na pocit hřejivý. Všechny prvky, dekorace, ale i nábytek k sobě dokonale ladí a fungují jako jeden celek. Nechybí zde ani praktické a funkční věci, jako je například botník nad schodištěm, svítidla s regulací intenzity záření (všechna zabarvena do příjemně hřejivé žluté barvy, žádná bílá světla), ale ani magnetická nástěnka skrývající nevzhlednou rozvodovou skříňku. 

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock