Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Útulná dřevěná chata téměř uprostřed divočiny

Útulná dřevěná chata téměř uprostřed divočiny

Kdo by si někdy nepřál na chvíli oddechnout od svých starostí a ruchu města? Chata, kterou vám dnes představíme je ideálním místem k odpočinku, nejen v kouzelném předvánočním období. Tato stylová dřevostavba vám poskytne to nejlepší pohodlí uprostřed divočiny.

Nedaleko lyžařského střediska San Vigilio di Marebbe, na severu italských Dolomit se nachází kouzelné bydlení s jedinečnou architekturou. Na první pohled tradiční alpská chata, nám zblízka odhalí svou výjimečnost. V lese, uprostřed divoké přírody, se schovává jednoduchá dřevěná stavba, která je promyšlena do posledního detailu. Ale nebylo tomu vždycky tak. Teprve nedávno se dočkala a nadechla se novým životem.

Kouzlo hor

Původní majitelé se o starou loveckou chatu, která zde původně byla, nestarali. Chátrala tak dlouho, až se její střecha propadla a majitelé se ji rozhodli prodat. Noví vlastníci si zdejší prostředí zamilovali a na místě staré chaty, která se již nedala zachránit, postavili novou. Lokalita je pro tuto stavbu opravdu unikátní a noví majitelé v ní okamžitě viděli potenciál. Na pečlivě vybraném místě postavili dvě moderní dřevostavby. První z nich je hlavní budovou se dvěma patry, druhá slouží jako ubytování pro příchozí hosty. Horská chata ctí místní architekturu a při návrhu byla respektována okolní krajina. Stavba má prvky klasické architektury, nebojí se ale experimentovat. Konstrukčně je tvořena podobně jako srub, chybí jí však typické přesahy ve spojích. Sedlová střecha i vnitřní členění prostoru jsou důkazem propojení tradice s modernou.

Útulná dřevěná chata téměř uprostřed divočiny

Netradiční fasáda

Nevšedním řešením oken je docíleno přirozeného vstupu světla do ložnic, a to bez narušení vnějšího vzhledu stavby. Okna ve tvaru horizontálních otvorů jsou umístěna nepravidelně po obvodu chaty. V přízemí se nachází velká panoramatická okna, díky kterým je možné sledovat úžasný výhled do okolní krajiny. Svou velikostí přinášení do interiéru velké množství světla. Navečer je možné zatáhnout velké dřevěné okenice a užívat si ničím nerušeného soukromí.

Ač se to nezdá, zařízení interiéru vychází z alpských tradic. Obložení stěn i veškeré vybavení je zcela dřevěné. Prim hrají strohé linie, minimalistický design a čistě praktické provedení. V obývacím pokoji nechybí hřejivý krb a lavice k posezení. U jídelního stolu upoutají pozornost tradiční lidové židle s tyrolským vzorem, které jsou jediným ozdobným prvkem jinak čistého interiéru. K příjemnému odpočinku zde však nechybí vůbec nic...

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock