Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Unikátní tiny house se skleníkem

Unikátní tiny house se skleníkem

Roztomilé a praktické domky na kolečkách jsou čím dál tím oblíbenější především mezi mladými dobrodruhy. Jsou ekologické, nezávislé a skromné, přesto však svou krásou mnohdy upoutají na první pohled. I do detailu promyšlený tiny house přitom nemusí doživotně setrvávat na jednom místě – na cestování je totiž jako stvořený. Navíc si s ním můžete odvézt i kousek své vlastní zahrádky.

Skleník jako bonus

Tiny house, který dnes máme možnost navštívit alespoň virtuálně, se příjemně liší od těch, na které obyčejně býváme zvyklí. V tomto případě se totiž vůbec nejedná o typický úzký a zvenku spíše strohý domek na kolečkách, ale o esteticky velmi povedené bydlení. Málokoho by tak možná z dálky napadlo, že se jedná právě o tiny house. Přitažlivost nespočívá jen v samotném tvaru tohoto domku, ale také v přistavěném skleníku, který se stal pro pár obyvatelů příjemným bonusem. Nemuseli se tak vzdát své záliby v zahradničení – skleník orámovaný květinami v truhlících putuje na cestách spolu s nimi.

Unikátní tiny house

Tento tiny house, který většinu svého času stojí v americkém Oregonu, je unikátní i tím, že nespočívá na jednom podvozku, ale rovnou na dvou. Díky tomu má tento domek na kolečkách všechno, co si jeho majitelé přáli. Může se sice zdát jako nevýhoda, že k jeho převozu je zapotřebí dvou aut, výsledný efekt to však plně vynahradí. Jakmile se dojede na místo určení, oba podvozky se spojí a vznikne naprosto unikátní stavba. A to za to přece stojí, nebo ne?

 

Bydlení na kolečkách

Toto chytré a dobrodružné bydlení, které cestuje spolu se svými obyvateli, mají na svědomí specialisté v budování moderních domků na kolečkách ze společnosti Olive Nest Tiny Homes. Ti na prvním podvozku vytvořili prostor k bydlení o velikosti 30m2, ve kterém najdeme menší obývací pokoj, kuchyňskou zónu, loftovou ložnici a toaletu se sprchovým koutem. Právě kvůli ložnici je v interiéru mírně vyvýšená střecha. Nechybí tu ani plnohodnotný sporák na plyn, dřez ani malá klimatizační jednotka pro vytápění i ochlazování interiéru.

Domek je obložený modřínovým dřevem a má částečně plechovou stěnu. Dřevo se ve své půvabně světlé textuře opakuje také v interiéru. Do něj se díky poměrně velkým oknům dostává velký přísun světla, což opticky celé bydlení zvětšuje. Interiér působí mnohem větším dojmem rovněž díky bílému obložení stěn i světlému nábytku. Místo šetří také důmyslně řešené úložné prostory. Schovají přebytek věcí a interiér díky nim působí příjemně čistě.

Unikátní tiny house se skleníkem

Relax a požitek ze samostatnosti

Na takovém domku na jednom podvozku není zas tak nic neobvyklého, unikátní prostor k bydlení z něj vlastně dělá až druhý podvozek. Na tom se nachází malá veranda, na níž se vystupuje po třech oddělávacích schůdcích. Dokonce se sem vešla i dřevěná houpací lavička pro chvíle pohody. Opravdovou perlou tohoto domku na kolečkách je však skvěle řešený skleník o 9m2, který skýtá prostor pro pěstování ovoce, zeleniny i květin. Díky tomu, že si majitelé mohou skleník kdykoliv odvézt s sebou, nemusí se na nové lokalitě dohadovat s vlastníky prostranství. Mohou využít širokých pěstebních možností a ještě ušetřit za potraviny. Veškeré jejich zelené bohatství je přitom dobře chráněné.

Útulné bydlení se vším nezbytným

Tiny house v Oregonu nabízí sice bydlení jen o velikosti 30m2, zato se vším nezbytným. Za tento půvabný domek zaplatili majitelé v přepočtu něco kolem 1,8 miliónu korun, odměnou jim bylo krásné bydlení plné světla a květin. Kdykoliv přitom tento pár zatouží po změně výhledu do okolí, může se spolu se vším, co miluje, vydat na cesty.

Štítky: tiny house
Zdroj: www.fb.com/olivenesttinyhomes

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock