Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Tradiční alpská roubenka s moderní tváří

Tradiční alpská roubenka s moderní tváří

Do přívětivé náruče horské krajiny se vší přirozeností zapadla půvabná roubenka stavěná podle tradičních technologií. Obklopená loukami a stíněná štíty hor nabízí úchvatný domov zajišťující dostatek soukromí uprostřed překrásné přírody. Její interiér poskytuje vysoký komfort, ryzí praktičnost i kouzelný nádech jako z pohádky. Ve výsledku jde o precizní práci napříč všemi aspekty moderního, a přece tolik tradičního bydlení.

Tradiční alpská roubenka usazená vprostřed majestátní horské krajiny Ötztalských Alp, nejmohutněji zaledněného pohoří Východních Alp, vzbuzuje podmanivý pocit hřejivého útočiště. Snad každý by chtěl strávit dovolenou nebo alespoň víkend v náruči nedotčené přírody. Její divokost lákavě kontrastuje s vyhřátým interiérem tradiční alpské roubenky, která dokáže přivítat příjemným posezením a horkým čajem. Výhledy na okolní hory charisma této stavby s tradicí ještě více umocňují. A že o ně v nadmořské výšce 850 m opravdu není nouze. Vedle průhledů na horskou krajinu se výhled z oken a terasy stahuje dolů do údolí Inn, přes Auerklamm, až k majestátnímu Acherkogelu a do lyžařského areálu Hochötz.

Roubenka s láskou k tradici

Tradiční stavba s moderní tváří ležící na okraji poklidné obce Sautens zaujme precizní řemeslnou prací v případě exteriéru i interiéru. Navazuje tak na umění předků, které vystavuje na odiv, zatímco bere v potaz i požadavky moderního bydlení. Na ozdobné prvky exteriéru, malebná okna a působivou terasu osázenou květinami navazuje naprosto úchvatně zařízený interiér, který jakoby se vyloupl z nějaké pohádky. Automaticky v něm mizí chlad a divokost okolní přírody, přičemž se zde rozlévá světlo a teplo s vůní dřeva, starých časů a citlivé ženskosti. Právě vytříbený ženský cit jakoby si tu důmyslně pohrál s něžnými barvami, elegantními tvary a tolik tradičním vybavením, bez kterého by roubenka nebyla roubenkou. Přestože se tak jedná o roubenku přizpůsobenou modernímu životu, tradice v ní dýchá z plných plic.

Tradiční alpská roubenka s moderní tváří

Něžné vybavení alpské roubenky

Interiér roubenky utopený v hřejivém tónu světlého dřeva dává vyniknout příjemným růžovým a zeleným odstínům barev, které jsou tak dobře známy z tradičních venkovských stavení. Jakoby však některé prvky opisovaly spíše od těch ze zámeckých komnat. S takovou mozaikou vybavení totiž působí celek s jistou dávkou luxusu, který však nechce být příliš okázalý. O malebnost této alpské roubenky se tak starají zejména vyřezávané a malované skříně, komody, stolky a židle, jejichž květům sekundují ty ve váze.

Přečtěte si také

Roubenka jako z pohádky

Kdo by nechtěl bydlet v pohádkové roubence vonící dřevem i láskou ke starým dobrým časům? Pojďme se podívat, jak se asi bydlí v tomto kouzelném stavení a v místě, kde lišky dávají dobrou noc.

Tradiční okna kouzelně zdobí záclonky a závěsy venkovského stylu a často jsou s nimi sladěny i další textilie. Interiér pak doplňují závěsné dekorace a především tolik tradiční a nostalgické lustry a lampy. Nechybí ani zrcadla s vyřezávanými rámy či další vybavení ukazující pečlivou a tolik obdivuhodnou práci řezbáře. Třešničkou na dortu jsou malované talíře vystavené v poličce v jídelně a další nádobí připomínající dotek starých časů. Ve výčtu vybavení typického pro tuto tradiční alpskou roubenku nemohou samozřejmě chybět ani kamna, která se starají o tepelnou pohodu v interiéru. Střeží prostor poblíž luxusního ušáku s podnožkou, který má stejně jako kamna příjemný odstín matně zelené barvy.

Tradiční alpská roubenka s moderní tváří

Interiér plný slunce a nostalgie

Roubenka prohřátá teplem kamen, ale i slunečními paprsky proudícími dovnitř řadou tradičních oken poskytuje příjemný světelný komfort. Ten podporují světlé barvy, jemné vzory a romantický nádech celého interiéru. Jednotlivé místnosti jsou prostorné a vzdušné, zdobí je jen minimum barevně i tematicky sladěných doplňků. Ráz pokojů je jednotný. Libuje si v nostalgii po starých časech, od které se oprošťuje snad jen v koupelně, jež je provedená poněkud moderněji. I ji však zdobí dobové zrcadlo a historizující svítidla, která spolu s některými dalšími doplňky odkazují na romantický styl, který je této tradiční roubence vlastní.

V úchvatné krajině Ötztalských Alp tak vznikla tradiční roubenka, která plně vyhovuje požadavkům moderního bydlení, a přitom si zachovává tolik podmanivé kouzlo starých časů. Skrytá mezi horami je příjemným útočištěm pro ty, kteří milují život uprostřed nedotčené přírody, v soukromí a s výhledem, který opravdu stojí za to.

Zdroj: www.oetztal-chalet.at

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock