Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Starý byt po důkladné rekonstrukci splnil majitelům sen

Starý byt po důkladné rekonstrukci splnil majitelům sen

Stále častěji vídáme byty a domy ve skandinávském stylu. A není se čemu divit. Bílá barva a přírodní materiály umí z každého interiéru vytěžit maximum. Skandinávský styl udělal po rekonstrukci ze starého bytu vzdušný a harmonický domov pro rodinu s dospívající dcerou.

Starý byt byl kompletně zrekonstruován. Změnou prošel půdorys bytu, který byl důkladně přepracován a prostory se přizpůsobily potřebám rodiny s dospívající dcerou. Stěna mezi obývacím pokojem a chodbou byla nahrazena skleněnou přepážkou se zabudovanými dřevěnými policemi a obývací pokoj byl ponechám otevřený, aby byl vzdušnější a skleněná stěna alespoň částečně zakrývala vchody do komory a koupelny. Předtím byla chodba dlouhá a velmi špatně osvětlená denním světlem, proto byla otevřena směrem k centrálnímu obytnému prostoru, takže je nyní omezuje pouze krátká zeď z tvrzeného mléčného skla, která zahrnuje otevřené ozdobné police na obou stranách. Obývací pokoj a studentský pokoj byly rozšířeny na úkor jednoho z dětských pokojů, zatímco na opačné straně chodby byla odstraněna zeď mezi technickou místností a šatnou, které byly kvůli své malé velikosti nefunkční. Při návrhu bytu se počítalo s vybavením na zakázku s cíleným klasickým stylem, ale s nádechem moderna, na kterém se dohodli všichni členové domácnosti, protože chtěli moderní, ale nikoli sterilní uspořádání interiéru.

Starý byt po důkladné rekonstrukci splnil majitelům sen

Sen o útulném bydlení

V kuchyni, koupelně, toaletě a spíži stěny zdobí klasické, ale elegantní dlaždice. V koupelně se zrušila rohová vana, která zbytečně zabírala místo a koupelna tak vypadala stísněně, a nahradil ji moderní sprchový kout, dostatečně prostorný, dostatečně dlouhý a otevřený na straně, do které se vstupuje. Byl vytvořen byt s pocitem útulnosti a tradičně navrženou kuchyní s velkým keramickým dřezem. Ačkoli vzhled kuchyně je velmi klasický, má vše, co moderní kuchyně potřebuje. Čela kuchyně byly natřeny šedo-modrou, která je tradiční i moderní. Navíc je z velké části prostor dán podlahami. Vybrány byly parkety z kartáčovaného a naolejovaného dubu, který díky svému zpracování a viditelné struktuře působí rustikálně a teplá barva dává útulný tón celému bytu.

Celá rekonstrukce trvala 4 měsíce. Většina vybraného nábytku je vyrobena na zakázku. Základním vodítkem byla kvalita na prvním místě, takže byly použity ty nejlepší materiály. Díky jednotnému vybavení a barevné paletě v přírodních dubových odstínech, bílé a šedé je byt opticky prostornější. Útulno bytu je zdůrazněno také barvou dubových parketových podlah, které ladí s masivní deskou stolu a kuchyňským pultem. To příjemně rezonuje s ostatním vybavením bytu, záclonami a textilními stínidly lamp.

Zdroj: www.celovito.si

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock