Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Stará loděnice se proměnila v celoživotní sen

Zajímavý černý dům jednoduchého tvaru se nachází na pobřeží Norského moře. Majitelé zbožňují přírodu a dlouho snili o tom, že budou jednou žít u moře. Jejich sen se splnil a stali se hrdými majiteli loděnice, kterou rádi pronajímají.

Zajímavý černý dům jednoduchého tvaru se nachází na pobřeží Norského moře. Majitelé zbožňují přírodu a dlouho snili o tom, že budou jednou žít u moře. Jejich sen se splnil a stali se hrdými majiteli loděnice, kterou rádi pronajímají.

Uvnitř je vše postaveno na kombinaci černých a dřevěných odstínů, design je cíleně co nejjednodušší - geometrie, kov, dřevo a sklo. Kromě obývacího pokoje je zde bar, sauna, velká veranda pro vítání hostů a molo s kotvištěm pro loď. Stará loděnice měla to nejlepší za sebou. Střecha byla rozbita zimními bouřkami a dřevo bylo částečně shnilé, ale umístění loděnice perfektně zapadalo do plánů, které pár měl. Věděli, že chtějí místo, kde si společně vychutnají dobré jídlo a budou se kochat jedinečnou atmosférou.

Spaní na stropě s výhledem na moře

Architekti z Fur Architects a Agraff Architecture dostali za úkol přestavět chátrající budovu na moderní mořský dům se zaměřením na stolování a dobré ingredience. Borovice na stěnách a ve spacím podkroví jsou teplé, zemité kontrasty k ocelovým schodům a matné černé kuchyni. Architekti, kteří dříve provozovali designérské studio Tyin, zachovali velikost a umístění starého lodního domu, ale postavili nový, s jinou strukturou a s geometrickou fasádou tvořenou černým smrkem a reflexními okny, která odrážejí měnící se světelné podmínky podél pobřeží. Tmavé odstíny borovice vytvářejí, navzdory výšce stropu sedmi metrů. příjemnou a intimní atmosféru. Dobré osvětlení a nadčasový nábytek podporují relaxační a příjemnou atmosféru, která převládá, zatímco sauna a vířivka poskytují úplnou relaxaci. Čtyři spací stropy jsou umístěny nad sebou a využívají výšku stropu k pohodlnému spánku, ale bez omezení z otevřené atmosféry interiéru.

Zajímavý černý dům jednoduchého tvaru se nachází na pobřeží Norského moře. Majitelé zbožňují přírodu a dlouho snili o tom, že budou jednou žít u moře. Jejich sen se splnil a stali se hrdými majiteli loděnice, kterou rádi pronajímají.

Esteticky i udržitelně

Majitel se svými zkušenostmi z módního průmyslu v kombinaci se zkušenostmi z vedení restaurace, je mimo jiné zakladatelem sushi řetězce Sabrura, chtěl vytvořit místo pro vkusné zážitky napříč všemi smysly. Proto je kuchyně centrálně umístěna v otevřeném obývacím prostoru a klade důraz na zážitek z vaření. Z jídelny si může až 12 lidí vychutnat výhled i jídla z darů blízkého moře. Zážitkem je i samotný pobyt uvnitř designového interiéru. Dřevo, beton, ocel a černý Valchromat tvoří jednoduchou paletu materiálů, která byla vybrána z hlediska estetiky a udržitelnosti. Obrovská výška stropu a velká okna jsou lemována tmavými odstíny interiéru. Děrované ocelové schodiště vypadá robustně, ale opticky spojuje různé zóny a místnosti, vedoucí do obývacího pokoje, kuchyně a jídelny. Také spojuje čtyři ložnice, které jsou zavěšené do stropu na různých úrovních, aby měl každý host své soukromí.

Zdroj: foto: Anniken Zahl Furunes, zdroj: www.bo-bedre.no

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejlepší projekty

Vila na venkově

Dřevostavba Easy 48

Bungalov ve svahu pro mladou rodinu

byt Dělnická

Barevný interiér

Hravý a útulný domov

Sledujte nás

Nejčtenější články

Opravila dům po prarodičích a zachránila tak desítky vzpomínek

Bývalý statek z roku 1850 po kompletní rekonstrukci

Roubenka s moderní přístavbou a bio bazénem

Namísto dřevostavby bydlí ve zrekonstruované sýpce

Okouzlující mezonet ve Švédsku

Originální adventní věnce