Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Změňte interiér za pár minut!

Originální geometrické vzory vytvoříte raz dva.
Originální geometrické vzory vytvoříte raz dva.

Jestli už vás to doma nudí, otravují vás staré skříně a prázdně zdi, nemusíte mít zrovna deseti tisíce a designéra po ruce, abyste se svým příbytkem udělali nějakou změnu. Hitem se staly japonské washi pásky, se kterými zvládne pracovat každý a dokonce děti si mohou vyzdobit pokojíček podle svých vlastních představ. A co když se se vám originální výtvor přestane líbit? Jednoduše pásku strhnete!

O co se jedná

Washi pásky pocházejí z Japonska a jsou určené k dekorování různých předmětů, ale také nábytků nebo zdí. Vyrábějí se v mnoha šířkách a délkách a dnes už najdete tisíce vzorů a stylů. Jejich výhodou je, že je velmi snadno opět sejmete z hladkých povrchů a utrhnete bez použití nůžek. Zejména děti tuto snadnou manipulaci ocení a vy se nemusíte, že se při vyrábění nebo zkrášlování pokojíčku střihnou do prstu.

Z čeho jsou?

Není náhodou, že je manipulace s nimi tak odlišná od jiných lepicích pásek. Mají totiž zcela jiné složení a struktutu. Jsouvyráběny ze speciálního washi papíru, který využívá vlákna z kůry stromu gampa. Mohou být také vyrobeny i z jiného ekologického materiálu jako je bambus, konopí, rýže či pšenice. Dlouhá vlákna rostlin pomáhají získat papíru na pevnosti a pružnosti.

Rámy už nekupujte

Doslova hitem jsou dnes obrázky nebo fotky přímo na zdech bez rámu. Stačí když jim dotvoříte rám z různě barevných washi pásek a máte hned zeď veselejší a doslova za pár korun. Washi pásky si oblíbili také milovníci geometrických vzorů, které pomocí nich snadno vytvoříte. Ze Skandinávie se k nám až v posledních letech dostává móda malých černých křížků, které zdobí skromně zařízení interiéry. Jestli chcete být skutečně IN, vytvořte si je právě pomocí tenké černé pásky.


 

Něco pro nepoučitelné romantiky.
Něco pro nepoučitelné romantiky.
Fantazii se meze nekladou a děti to jistě ocení.
Fantazii se meze nekladou a děti to jistě ocení.
Ráměčkům, zdá se, odzvonilo.
Ráměčkům, zdá se, odzvonilo.
Inspirace japonskými origami.
Inspirace japonskými origami.
Stará komoda se dočkala moderní inovace.
Stará komoda se dočkala moderní inovace.
Také britští výtvárníci se dali do práce a začali navrhovat originální vzory.
Také britští výtvárníci se dali do práce a začali navrhovat originální vzory.
Zdroj: Masking Tapes,www.pinterest.com, www.masking-tape.jp, decoist.com, crafthubs.com, www.brit.com, abeautifulmess.com, wheretigerslive.blogspot, www.tofugu.com, trendenser.se, rebeccapecci.se

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock