Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rustikální stodola v moderním retro stylu

Rustikální stodola v moderním retro stylu

Spojení moderního stylu v původní rustikální stodole? Podívejte se na úžasnou proměnu staré stodoly s velkým překvapením v prvním patře a retro garáží plné skvostů.

Dříve byly stodoly součástí každé zemědělské usedlosti. Dnes je stále spousta stodol, které slouží svému účelu, ale i jiné, které plní majitelům sen o bydlení v původním objektu. Bydlení ve stodole se stává stále více populární i přes fakt, že rekonstrukce bývá skutečně náročná a je třeba myslet na spoustu detailů, které ve starém rekonstruovaném domě řešit nemusíte. I stará stodola se pak může přizpůsobit vašemu životnímu stylu. A po rekonstrukci této stodoly se stal každý její rustikální centimetr více než působivý.

S láskou k tradici

Majitelé mají v lásce původní staré stodoly. Proto si najali architekty, aby jim s jednou původní stodolou pomohli. Jejich cílem bylo změnit starou stodolu na půvabné bydlení, které zvenku připomíná klasickou stodolu, ale uvnitř se budete cítit jako v jiném domě. Modernizace začala v prvním patře, v původním prostoru kde se skladovalo seno. V klasickém C tvaru vznikla mřížová prosklená stěna s úžasným výhledem do krajiny pod odhalenými dřevěnými stropy. Je to vlastně takové překvapení, protože z přístupové cesty je stodola v původním vzhledu. Po vystoupání po schodech se vám otevře dokonalý pohled v moderním hávu, který udělal z místnosti posilovnu s luxusním výhledem na pohoří Teton. Prosklená stěna tvoří zboku celou část štítu stodoly, pod ní se nachází dřevěná obvodová stěna přízemí a stylová čtercová okna. Posilovna je spojena s kuchyňkou a relaxačním koutem. V prvním patře se také nachází ložnice a koupelna. Celé patro je tvořeno základem v zemitých barvách, aby se zbytečně výrazné barvy nerušily s dřevěnými prvky.

Rustikální stodola v moderním retro stylu

Moderní rustikální styl

Rekonstrukce krásně spojila moderní styl s rustikálním kouzlem, to většinou nebývá součástí jednoho prostoru. Bylo kombinováno původní dřevo s cedrovým, aby se vytvořil rafinovaný rustikální prostor, který zapadá do okolní krajiny. Trámy a vazníky v moderním pojetí zajišťují stabilitu, ale zbytečně prostor opticky nezatěžují. Velká okna jsou skvělým dodavatelem přirozeného denního světla. Dřevo interiér zabydlelo, spolu s moderním osvětlením a otevřeným prostorem dává pocit útulna. V přízemí vznikla retro garáž pro parkování historických vozidel a dílny, kde se majitel věnuje jejich opravám. Stodola stojí uprostřed přírody a kolem domu je výsadba, která krásně zapadá do krajiny jihozápadní Montany.

Zdroj: www.clbarchitects.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock