Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Roubenka jako z pohádky

Roubenka jako z pohádky

Kdo by nechtěl bydlet v pohádkové roubence vonící dřevem i láskou ke starým dobrým časům? Pojďme se podívat, jak se asi bydlí v tomto kouzelném stavení a v místě, kde lišky dávají dobrou noc.

Dvě stě let stará roubenka

Kouzlo roubených staveb spočívá především v přirozené kráse roubených dřevěných stěn. Dřevo a jeho možnosti využití oslavuje i tahle roubenka ve Žďáru nad Sázavou obklopená lesy a poklidnou atmosférou. Někdo by snad ani nevěřil, že už čítá více než dvě stě let. Před deseti lety došlo k pečlivému zrestaurování některých původních prvků roubenky, a tak se dál může pyšnit svou skromnou krásou.

Nový kabát dostaly zejména dřevěné stěny, roubení a stropy, ale také okna, dveře a zárubně, dlažba či cihlové podlahy. Novotou teď září i dvoje kachlová kamna, díky kterým působí tahle roubenka vážně jako z pohádky.

Prostorné bydlení

Tato dvě stě let stará roubenka nabízí prostorné a velice útulné bydlení. Její přízemí tvoří samostatná garsoniéra s ložnicí, kuchyní a koupelnou. Nachází se zde i půvabná světnice s již zmíněnými kamny a také kuchyně, koupelna, toaleta a v neposlední řadě i dlouhá chodba s úložným prostorem. V podkroví roubenky jsou situovány ložnice důmyslně propojené s koupelnami. I dvě stě let stará roubenka tedy kráčí s moderní dobou.

Roubenka jako z pohádky

Půvab starých časů

Staré dobré časy dýchají v této roubence na každém rohu. Stropní trámy ve světnici a vůbec všudypřítomné dřevo dává tomuto stavení ten pravý venkovský ráz. Tkví v jednoduchosti a přirozené kráse, na nic si nehraje a zůstává pokorný v každém jednotlivém prvku. Malebné skříňky, venkovské závěsy, pohádková kamna, malované obrázky na stěnách, hrnky a džbány – to všechno v roubence spoludotváří natolik přítomný půvab starých časů.

Krásná chaloupka mezi lesy

Interiér i exteriér roubenky působí neskutečně pohádkovým dojmem. Může za to nejen hojné využití dřeva uvnitř, ale i zahrada a lesy, které tvoří bezprostřední okolí. Poblíž navíc protéká řeka Svratka, a tak je symbióza s přírodou naprosto dokonalá. Nad krásou venkovního prostředí i nad pocitem z úžasně hřejivého domova je možné rozjímat na rustikálním posezení před domem. Také to spoludotváří celkový ráz této pohádkové roubenky - oslavující práci se dřevem i staré dobré časy.

Zdroj: www.svoboda-williams.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock