Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Romantika v kuchyni

Romantika v kuchyni

Půvabná kuchyně důmyslně propojená s jídelnou a obývacím pokojem se stala srdcem více než šedesátiletého domu, který si prošel rekonstrukcí od podlahy. Jako první místnost se proměnila právě kuchyně, které přestavba dopřála mnohem více prostoru a světla, než tomu bylo doposud. Kuchyně ve venkovském stylu upoutá pozornost návštěv a jistě jim dopřeje i skvělý gurmánský zážitek.

Rekonstrukce kuchyně

Ve vysněném domě mladého páru přišla jako první na řadu právě kuchyně, která si vyžádala řádnou rekonstrukci. Toužili po interiérovém stylu, který by ladil s charakterem starého domu. Romantický venkovský styl se ukázal jako ideální volba a rekonstrukci už nestálo nic v cestě. V prvé řadě tak bylo třeba změnit dispozici kuchyně. Ta totiž původně zabírala jen docela malou místnost, která však nové majitelce nevyhovovala. Cílem tak bylo vytvořit kuchyni, která bude opravdovým srdcem domova a v níž se bude dobře vařit i stolovat. Majitelka se tedy rozhodla pro prostornou kuchyni propojenou s jídelnou a obývacím pokojem. A její partner jí nakonec dal ve výběru za pravdu. Mimo vytvoření hřejivého centra domova se jim povedlo propojit i interiér s exteriérem. V kuchyni totiž vznikly velké zasklené dveře, jimiž je možné vstoupit na terasu a z ní po pár schodech do zahrady. Tyto prosklené dveře přitom propouštějí dostatek denního světla a zároveň nabízejí také romantický výhled do okolí.

Romantika v kuchyni

Krásná a praktická kuchyně

Kuchyně ve venkovském stylu zaujme svým půvabem, ale rovněž praktičností. Její uspořádání usnadňuje činnosti, které jsou v kuchyni běžně zapotřebí. V prostoru tak na sebe plynule navazuje chladnička, pracovní plocha s dřezem a varné centrum. Také obsah kuchyňských skříněk je logicky uzpůsoben tomu, co kde hospodyňka právě potřebuje. Všechno je tedy dobře po ruce. Většina věcí je přitom skryta za dvířky, aby zbytečně nezahlcovala atmosféru v místnosti. Nádobí, které je naopak určeno na odiv, je skryto jen za prosklenými dvířky horních kuchyňských skříněk. A k tomu je určen i malý kuchyňský ostrůvek pomyslně rozdělující kuchyňskou a jídelní zónu. Ten funguje jako přípravná, pracovní a odkládací plocha, jejíž výhodou mimo jiné je bezprostřední blízkost sporáku i dřezu. Také tento prvek tak umocňuje komfort při práci v kuchyni. Dřez je přitom romanticky umístěný přímo pod oknem, které nabízí příjemné výhledy třeba při nepříliš záživném mytí nádobí.

Kuchyně v barvě vanilky

Pro pravou atmosféru venkovské kuchyně bylo důležité především zakomponování stropních trámů, které obohatily denní prostor celého domu. Tmavší tóny stopních trámů příjemně rozmělňuje odstín vanilky, který kuchyni vévodí. Prostor tak působí hřejivým dojmem a harmonie a klid z něj jenom sálá. Rekonstrukce kuchyně se tedy povedla na jedničku a vzniklo místo plné světla, půvabu a krásných výhledů do zahrady.

Romantika v kuchyni
Romantika v kuchyni
Romantika v kuchyni
Zdroj: www.blog.decodom.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock