Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Romantický dům uprostřed národního parku

Romantický dům uprostřed národního parku

Naprosto kouzelné zátiší se nalézá v náručí překrásné krajiny národního parku New Forest, přírodní oblasti jižně od Londýna. Pro všechny, kteří milují tiché spočinutí v romanticky laděných domcích uprostřed přírody a z dosahu civilizace, je bílé stavení se zajímavou historií ztělesněným snem.

Idylický venkovský dům, na jehož prahu automaticky odplouvají všechny starosti, jakoby svým vzezřením přicestoval v čase. Však má také za sebou dlouhou a zajímavou historii. Původně byl totiž součástí staré továrny na střelný prach. Ta po první světové válce zanikla, když byla sloučena s dalšími anglickými továrnami. Nadále však po ní zůstaly její budovy, a to včetně zámečku majitelů. Jednou z těchto budov je i bílý dřevěný dům, ve kterém kdysi bydlela rodina předáka továrny. Toto půvabné stavení sice prošlo rekonstrukcí, jeho původní vzhled však zůstal zachován. Nadále tak pokorně a bez jakýchkoliv modernizujících prvků vyhlíží do krajiny připomínající svou pozoruhodnou minulost.

Obyčejný dům na samotě

Neotřelý půvab domku tkví v jeho zdánlivé obyčejnosti. Do okolí se otevírá klasickými obyčejnými okny, která si zachovala původní bílou barvu. Ta zdobí i jednoduché dřevěné obložení v horizontálním směru s lehkými přesahy. Do tmavě šedé barvy se pro změnu zahalila poctivá střecha z břidlicových tašek. Zvenku tak bílý dům vypadá docela obyčejně, ukrytý mezi zelení, se téměř ztrácí. Jeho přirozeně krásný vzhled umocňuje poklidné místo, v němž se nachází. Široko daleko nikdo není, je tu jen on sám se svými majiteli. Ti si tak mohou užívat uklidňujících zvuků přírody, které jim pomohou pročistit svou mysl zanešenou každodenními povinnostmi. V parku, který byl v roce 2005 vyhlášen národním parkem, už se ale trochu té civilizace nachází. Pár malebných vesniček poskytuje obchod s potravinami nebo nějakou tu hospůdku, která po dnech na samotě jistě přijde vhod. Národní park New Forest je protkaný cyklistickými a turistickými stezkami, které vedou přes zalesněné oblasti střídající se s mokřady, bažinami a vřesovišti. Všechny tyto cesty však končí daleko za poklidným bílým domkem, a tak je tu o ničím nerušený odpočinek postaráno.

Romantický dům uprostřed národního parku

Romantický interiér

Zatímco exteriér domku působí vcelku obyčejně, po vstupu dovnitř se zdejší půvaby otevírají jako květina. Jednotlivým místnostem vévodí romantické cítění a smysl pro dechberoucí kombinace materiálů a barev. Interiér tak překvapí svou nápaditostí a stylem. Podobně jako exteriér je celý obložený dřevem natřeným na bílo, popřípadě bílými kachličkami. Obnažená zůstává jen cihlová stěna v kuchyni, která tak do prostoru vnáší podmanivý rustikální ráz. Vzhledem k tomu, že při rekonstrukci zůstal zachován původní vzhled obydlí včetně půdorysu, mají všechny pokoje jasně vymezené místo. Jednotlivé obytné zóny se tedy až na jednu výjimku neprolínají a namísto velkých otevřených prostor je každá místnost oddělena stěnami a dveřmi. Přesto však uvnitř nevzniká pocit stísněnosti či osamocení, každý pokoj totiž nabízí velkolepé výhledy do divukrásné přírody.

Přečtěte si také

Awasi Patagonia

V rozlehlé, vyprahlé poušti Atacama je tento lodge ohromujícím útočištěm cestovatelů, které spojuje místní kultura a prostředí místní přírody. Jen několik bloků od hotelu se ve městě San Pedro…

Uspořádání bydlení

Výjimkou, kdy se jeden z pokojů otevírá do druhého, je případ obývacího pokoje a jídelny s kuchyní. Obývací pokoj zkrášlený lákavým posezením u hřejivého krbu ústí do velkorysé jídelny zakončené velkým francouzským oknem. To se dá za horkých letních dnů celé otevřít, čímž se okamžitě stírá hranice mezi jídelnou a loukami v okolí. V domě se nacházejí také hned tři půvabně zařízené ložnice a dvě koupelny vyzývající k relaxační koupeli se sklenkou vína. Všechny místnosti jsou přitom vybaveny jako za časů minulého století. Díky tomu, ale i s ohledem na použitý nábytek a textilie v jemných barvách, působí celý interiér neskutečně světlým a útulným dojmem.

Romantický dům uprostřed národního parku

Krása detailu

Ve všech pokojích je znát, že jejich zařizování probíhalo jako citlivá hra s barvami a materiály, které odkazují na časy dávno minulé. Dotek romantiky je znát i na sebemenším kousku vybavení, bez kterého by výsledný efekt nebyl dokonalý. Za povšimnutí tak jistě stojí dřevěné a čalouněné stolky, originální polštáře, elegantní pufy, půvabné lampy, inspirativní obrazy, tradiční dřevěné židle, stoly a skříňky, historizující křesla, kulatá zrcadla či romantické lustry. To všechno pospolu totiž vytváří neskutečně přitažlivou mozaiku jako vystřiženou ze starých dobrých časů.

Bílý domek usazený v překrásné krajině národního parku je dokonalým útočištěm, jehož synonymy jsou klid a romantika. Nabízí chvilky plné usebrání v koutku u krbu anebo v křesle na terase, odkud lze sledovat západ i východ slunce jakoby to stále bylo něco nového...

Zdroj: www.uniquehomestays.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock