Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rodinný dům ve Skotsku

Rodinný dům ve Skotsku

Dnes se spolu podíváme na krásný rodinný dům stojící ve Skotsku. Dům je výjimečný nejen díky svému designu, ale i kvůli ostrovní lidové architektuře, která do těchto částí Skotska zapadá. Celý dům se nachází v menší skotské vesničce, tudíž obyvatelé domu získají i jistý pocit soukromí.

Při pohledu na dům nám jistě proběhne hlavou, že to vypadá, jako by tu stál odjakživa. Je to díky jeho nezaměnitelnému vzhledu, který se svými přírodními prvky dokonale zapadá do okolní krajiny. Víte ale, že dříve na místě tohoto domu stál bungalov? Ten sem ale moc nezapadal, proto se do díla pustili architekti studia WT Architecture. Posuďte sami, jak se vám současná podoba domu zamlouvá?

Při pohledu na dům venku

Při prvním pohledu na dům si musíte všimnout velkých skleněných tabulí, které zde kromě oken nahrazují částečně i některé stěny. Díky tomu do interiéru proudí dostatečné množství přírodního světla, což je i poměrně ekonomicky výhodné vzhledem k menší potřebě svícení umělým osvětlením přes den. Skla jsou orientována k zálivu, takže získáme i nádherný pohled na moře a pobřeží, což jistě stojí za zmínku. Jako kontrast k "modernímu" sklu je využito kamenné zdivo, které se skvěle hodí k okolní přírodě, která je poměrně skalnatá. Navíc jde o kámen, který se nachází přímo v okolí. Před domem je opět kamenitá cesta, kterou místy doplňuje černá dlažba.

Rozložení domu

Celé obydlí je složeno ze dvou primárních budov, které jsou navzájem propojeny chodbou s nízkou střechou, kterou máme složenou z břidlice. Obě tyto budovy jsou stavěny tak, aby byla skla orientována právě do přírody. U tohoto domu je důmyslné uspořádání místností. Dům by se dal dělit na veřejnější prostor a více soukromý. Ve veřejnější části, která se nachází v jihozápadním křídle najdeme obývací pokoj, jídelnu a kuchyň, v chodbě je vchod do hlavní koupelny i vchod do domu. No, a v severním křídle se nachází ložnice s koupelnami, které umožňují obyvatelům domu svoje vlastní soukromí.

Interiér domu

Celý ínteriér domu je tvořen v poměrně světlých barvách. Dominantní barvou se zde stává bílá barva. Aby dům nepůsobil neosobně, jsou zde drobné dekorace, které vše doladí na "domácí pohodu". Můžeme tady najít například krb zabudovaný ve stěně a v jeho blízkosti police na knihy a jiné dekorace, které dodají interiéru domácí atmosféru. Podlahy domu mají dekor světlejšího dřeva, tak jako nábytek. Celý dům by se dal nazvat docela minimalistickým, čistým, protože zde není nic, co by nás přímo zahlcovalo.

Štítky: v přírodě
Zdroj: wtarchitecture.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock