Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rodinný dům v Rači

Rodinný dům v Rači

V Rači, klidnější městské části Bratislavy, se rozprostírá dům, který s přehledem splňuje nároky na vysoce komfortní moderní bydlení. Lemovaný záhony plnými menších stromků, keřů a květin ukrývá interiér, v němž bílá hraje prim. V duchu minimalismu a s důrazem na kvalitní materiály je opravdovým pohlazením po duši a příjemným útočištěm po náročném dni.

Prostor jako luxus

Za důmyslným projektem rodinného domu v Rači stojí profesionálové ze studia Compass Architekti, kteří vytvořili naprosto úchvatné bydlení, jehož užitná plocha činí necelých 230 m2. Dispozici interiéru přitom rozdělili na denní část, která se nachází v přízemí, a na noční část ve vrchním podlaží. Hlavní devizou tohoto rodinného domu je jeho prostor, díky němuž má každý, kdo v něm bydlí, koutek pro sebe. Současně zde ale funguje také rozhlehlá společenská zóna, v níž mohou všichni trávit čas pospolu. Kuchyně, jídelna a obývací pokoj jsou spojeny a barevně sladěny. Srdce této rozlehlé místnosti tvoří hřejivý krb. Jednotlivé pokoje noční části domu propojuje chodba, která umožňuje přístup do koupelny a tří ložnic, ze kterých je ta větší výhledově orientována do zahrady. Do té se vstupuje z místností v přízemí, kde se mimo obývacího pokoje s kuchyní a jídelnou nachází také pracovna a koupelna. Prostor nad kuchyní pak zaujímá galerie, zatímco v patře se nacházejí tři pokoje a dvě koupelny.

Rodinný dům v Rači
Foto: Róbert Hubáč

Minimalistický interiér v bílé barvě

Ze všech místností je cítit uvolněná atmosféra, o kterou se stará zejména převaha bílé barvy, minimalistický styl a důraz na prostor. Vše, co má být vystaveno na odiv, dokresluje originální ráz interiéru. To ostatní a pro charakter interiéru méně podstatné je skryto za dvířky. Díky tomu také může prostor volně dýchat a poskytovat svým obyvatelům svěží a vzdušné bydlení. Co se týče barevného ladění interiéru, převahu bílé barvy, o kterou se stará především výmalba, sem tam rozbíjí béžové, šedé a černé akcenty. Perfektně si s ní rozumí odstíny hojně využitého dřeva. Vzniká tak bydlení jemných barev a čistých tvarů, které rozjasňují výhledy do zahrady proměňující se v závislosti na střídání ročních období.

Foto: Róbert Hubáč
Zdroj: www.compassatelier.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock