Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rodinný dům s kouzelnou kuchyní

Rodinný dům s kouzelnou kuchyní

Domov by měl být místem, kde se cítíme dobře, kam se vracíme každý den a je to naše útočiště. Je to místo, kde je naše rodina a zázemí. Náš domov by měl odrážet naše potřeby, záliby a to čím jsme. Při realizaci tohoto domu kladli architekti důraz na požadavky majitelů a vytvořili pro ně ideální místo k bydlení.

Rodina si přála velkou kuchyň, dostatek prostoru pro stolování více osob a velké posezení v obývacím pokoji pro hosty i rodinu. Přáním také bylo vytvořit útulné hřejivé místo, kde by se cítili dobře a příjemně.

Realizace tohoto domu se ujalo polské studio DK Architektura Wnętrz. Návrh byl kompletně zpracován od architektury domu, až po doplňky v interiéru. Zároveň ale dává prostor k tomu, aby si jej rodina mohla dotvářet k obrazu svému.

Odkládací stolek ze špalku a lavice pod oknem

V přízemní části domu se nachází obývací pokoj s prostornými sedačkami a čalouněnými odpočivnými křesly. K odkládání slouží stolek ze špalku dřeva. Dominantou prostoru je červená cihlová stěna s krbem. Místo žaluzií okna zastiňují dlouhé závěsy.

V celém prostoru je masivní dřevěná podlaha, jen před krbem ji nahrazují kachle. Na druhé straně místnosti je dostatek prostorných skříněk a vestavěné skříně. Snad nejúžasnější nápad je posezení pod oknem. Kouzelný koutek s lavicí, čalouněním a polštářky. Jen si uvařit čaj a zasednout s knihou v ruce.

Velká kuchyně s jídelnou

Obývací pokoj navazuje na jídelnu a kuchyň. Velký jídelní stůl byl přáním majitelů. Pohodlně se k němu vejde až osm strávníků. Stůl je vyroben z masivu a namořen na tmavší odstín. Klasické ohýbané jídelní židle Ton doplňují dvě židle červené barvy s područkami. Prostor ke stolování osvětlují dvě stropní designová svítidla. Díky velké prosklení stěně si mohou strávníci užívat výhledu na zahradu.

Rodinný dům s kouzelnou kuchyní

Kuchyně domu je velká a zároveň svou dispozicí útulná. Rustikální styl kuchyně se střídá s moderními a industriálními prvky. Tvarovaná béžová dvířka skříněk doplňují pracovní plochy z masivní spárovky. Úchytky a knopky jsou z tmavého kovu a prostor ostrůvku osvětlují měděná svítidla. Dynamiku vytváří osvětlené podhledy a pracovní prostor v kuchyni osvětlují bodová světla.

Hezké nemusí být vždy praktické

Otázkou je zda bylo vhodné umístění dřezu před oknem, vzhledem ke směru otevírání okna vůči baterii. Další nevýhodou bude nutnost častějšího čištění okna z důvodu prskání vody na okno, obzvlášť u tak vysoké baterie. Při každém návrhu byste si proto měli vždy promyslet i praktickou stránku věci. Vše krásné nemusí být zrovna praktické.

Dům má přízemí a první patro, které je vytvořeno v podkrovní části budovy. Vchází se do něj po klasickém dřevěném schodišti, ze vstupní chodby. V prvním patře se nachází soukromé pokoje majitelů a také koupelna.

Zdroj: jurczak-czapor.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Vybíráme dlažbu na terasu

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock