Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rodinný dům laděný na stejnou notu

Rodinný dům laděný na stejnou notu

Styl obytné kuchyně se vytvořil časem a potřebami dnešních lidí, kteří žijí moderním, rychlým způsobem života. V řadě rodin tak přicházejí na to, že samostatný obývací pokoj je vlastně tak trochu zbytečný, protože se stejně večer všichni scházejí v kuchyni, kde se vaří a píší úkoly. Zanikající rozdíly mezi jednotlivými místnostmi nám přišly vhod u tohoto návrhu interiéru.

Zóny vaření, stolování a relaxace společně vytvářejí tzv. multifunkční zónu. Jedná se o ucelenou koncepci, do níž patří kuchyň, jídelna i obývací pokoj. Výhodou je, že členové domácnosti spolu mohou trávit více času.

Multifunkční neboli společenská zóna

Prostor, který slouží k setkávání nejen rodinných příslušníků, ale i přátel. Navíc tato dispozice bytu umožňuje volný pohyb hostů pouze ve vymezeném prostoru. Díky tomu, že je intimní zóna, jako jsou ložnice a koupelna včetně WC, oddělená, neměla by návštěva „zabloudit“ do vašeho soukromí.

Jednotlivé části jsme se snažili opticky oddělit, ale zároveň jsou přechody plynulé, bez jakýchkoli rušivých elementů. Tohoto efektu jsme dosáhli pomocí barevné kombinace světle béžové se světle hnědou a nábytku vyrobeného na míru ze stejného materiálu a v totožném designu. Navíc světlejší barvy a světlejší nábytek prostor opticky zvětšil. Vše dohromady, tak vytváří harmonický celek.

Rodinný dům laděný na stejnou notu

Kuchyně jako srdce domova

Kuchyňský nábytek jsme uspořádali tak, aby alespoň jedna z jeho pracovních ploch byla obrácena směrem do místnosti. Zvolili jsme prodloužení kuchyňské linky v podobě barového pultu, díky kterému, ať už budete připravovat např. salát nebo jenom otvírat láhev vína, vždy můžete stát čelem k obývacímu pokoji a tím být v kontaktu s ostatními členy rodiny či hosty. K barovému pultu jsme umístili praktické barové židle. Dále následuje jídelní stůl s židlemi a navazující obývací část.

Rodinný dům laděný na stejnou notu

Obývací pokoj

Obývací část představuje důležitý společenský prostor, kde odpočíváme, scházíme se s rodinou, a kam rovněž zveme přátele a kamarády k posezení. Proto je třeba ho zařídit nejenom účelně, ale také tak, abychom se v něm cítili příjemně a pohodlně. Ne vždy je snadné se vypořádat s umístěním nábytku i ostatních věcí v prostoru. Méně je někdy více a to platí především ve vybavení. Proto jsme zvolili moderní nízké stojací a závěsné skříňky, poličky na knihy, které lze různě kombinovat. Jestli se právě teď ptáte, kam si uložíte oblečení nebo třeba ložní prádlo, odpověď je jasná. Do šatny nebo šatní skříně a komody, které rozhodně nepatří do obývacího pokoje, ale do ložnice, předsíně nebo jiné samostatné místnosti. Dalším nezbytným vybavením obývacího pokoje je plocha k sezení. V tomto případě jsme obývací prostor vybavili velkou rohovou sedací soupravou.

Rodinný dům laděný na stejnou notu

Zvolili jsme výrazné doplňky opakující se ve všech částech tohoto prostoru a tím jsme ho celý sjednotili. I další navazující místnosti jako vstupní hala a schodiště jsme sladili do stejného barevného odstínu i nábytku a zpestřili obrázky na zeď.

U tohoto návrhu interiéru jsme dodrželi zásadu, že jak místnost, tak celý byt, tvoří jeden celek a vytvořili tak přehledný, světlý a vzdušný byt, který působí uklidňujícím dojmem. Jak se vám naše práce líbí?

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock