Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rekonstrukce přízemního bytu pro mladou maminku

Rekonstrukcí vzniklo z malého panelového bytu stylové místo k bydlení, jedná se malý byt 3 + kk s rozlohou menší než 70 m²
Rekonstrukcí vzniklo z malého panelového bytu stylové místo k bydlení, jedná se malý byt 3 + kk s rozlohou menší než 70 m²

Nový přízemní byt se stal místem pro životní restart mladé maminky se dvěma dětmi. Zaujímá sice vcelku malou rozlohu, přesto v něm vyniknou čistě a minimalisticky zařízené místnosti, které jsou vzdušné a plné světla.

Po životním otřesu se mladá maminka se dvěma dětmi rozhodla opustit venkovský rodinný dům a najít si nové bydlení. Nakonec se jí podařilo sehnat byt v panelovém domě, který je nedaleko jejího pracoviště a navíc má i krásnou předzahrádku.

Malý, ale vzdušný byt

Už ve fázi poohlížení se po novém bytě byla mladá maminka v kontaktu s architektkou Alžbětou Vrabcovou a Robertem Martinčekem ze studia DMAE. Počítala totiž s tím, že se vybraný byt bude muset v případě nutnosti zrekonstruovat. Měla radost, když narazila na přízemní byt v panelovém domě. Moc si totiž přála, aby si v blízkosti svého bydlení mohla užít alespoň předzahrádku. A vůbec jí nevadilo, že je byt vcelku malý. Podélná dispozice se vstupem směřujícím doprostřed totiž velmi napomohla tomu, aby i malé místnosti bytu plně vynikly. Interiér tak působí neskutečně vzdušným dojmem.

Stylový interiér bytu působí odlehčeně, zároveň však útulně a nadčasově
Stylový interiér bytu působí odlehčeně, zároveň však útulně a nadčasově

Uspořádání bytu

Pomyslným středobodem bytu je chodba, která jej rozděluje na dvě části. Obytnou část tvoří kuchyně propojená s obývacím pokojem a vstupem do předzahrádky. Odpočinková část sestává ze dvou pokojů. Koupelna je stejně jako toaleta velice úsporná, přesto zaujme svým zajímavým designem. Na to, že byt zaujímá plochu o velikosti 70 m2, nepůsobí vůbec stísněně. Stojí za tím chytře řešené úložné prostory, správná kombinace barev i čistý minimalistický styl.

Přečtěte si také

Nestárnoucí skandinávský design

Termín skandinávský design neurčuje společný, či podobný design daných zemí. Jedná se spíše o marketingový nástroj, který má podporovat design severních lokalit. Je to spíše užitečný způsob, který…

Bílá barva a černé kontury

Významnou roli v interiéru hraje bílá barva. Dává o sobě vědět v případě sádrové omítky, obkladů či látky s tkanou strukturou. Šedá kuchyně tak na jejím pozadí velmi pěkně vynikne. Interiér přitom zajímavě dokresluje černá linka na všech kovových prvcích - na kohoutkách v koupelně, na podnoží stolu či na kovové lampě na stěně. Všechny prvky jsou přitom vyrobeny na míru, snad proto působí tak atypicky. Krásná truhlářská práce je patrná především u kuchyňské linky, vestavěných skříní či stolů. Z konstrukčního hlediska je v interiéru jistě nejzajímavější jídelní stůl. Není divu, že se posezení u něj stalo nejmilejším prostorem celého bytu, v němž rodina tráví většinu svého času.

Rekonstrukce přízemního bytu pro mladou maminku

Dřevěné podlahy

Kombinaci bílé, šedé a černé barvy v interiéru zjemňuje světlý odstín dřeva, který je patrný zejména na parketách. Právě jemné světlé tóny a dřevěné parkety patří mezi zásadní body, na kterých se majitelka a architekti shodli. Povrch podlahy tak náleží mezi další významné a v interiéru velmi dominantní prvky. Vzhledem k tomu, že důkladná rekonstrukce zahrnovala i výměnu všech rozvodů včetně podlahového topení, bylo nutné zvolit kompromis. Nejedná se tedy o masivní podlahu, ale o třívrstvé lamely, které jsou skládané tradičním stromečkovým způsobem.

Na vcelku malém prostoru tak vzniklo moderní bydlení, které zaujme nadčasovostí a vzdušným dojmem. V příjemné paletě klasických barev poskytuje příjemné útočiště doplněné o vytouženou předzahrádku.

Zdroj: www.dmaearchitects.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock