Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rekonstrukce interiéru domu v Gdyni

V Gdyni, v jednom z nejmladších polských měst, se nachází dům, jehož interiér prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Návštěvníky zaujme především důrazem na geometrii a pozoruhodnou kombinací materiálů a barev.

V Gdyni, v jednom z nejmladších polských měst, se nachází dům, jehož interiér prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Návštěvníky zaujme především důrazem na geometrii a pozoruhodnou kombinací materiálů a barev.

Interiér domu ve čtvrti Dąbrowa svědčí o tom, že se jeho majitelé nebáli neobvyklých nápadů a výrazných barev. O jeho osobité vzezření se postarali designéři ze studia Kowalczyk-Gajda. Majitelé přistoupili k proměně přízemí řadového domu s nadšením jak pro nezvyklá estetická řešení, tak pro ty ryze funkční. Díky pohodové spolupráci tak mohl vzniknout interiér s opravdu jedinečným charakterem.

Proměna bydlení

Rekonstrukce bytu zahrnovala přeskupení denní zóny sestávající z obývacího pokoje, kuchyně, toalety a chodby s předsíní. Hlavní změnou ve funkčním uspořádání prostoru bylo odstranění zdi oddělující obývací pokoj od kuchyně, což otevřelo zdánlivě malou místnost a účinně ji osvětlilo. Změnil se také vstupní prostor, díky kterému bylo nově možné nainstalovat posuvné dveře oddělující předsíň od zbytku domu. Co se týče estetického ladění interiéru, stěžejní se stala kombinace modré, tmavě zelené a antracitové barvy spolu s teplou dubovou dýhou.

V Gdyni, v jednom z nejmladších polských měst, se nachází dům, jehož interiér prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Návštěvníky zaujme především důrazem na geometrii a pozoruhodnou kombinací materiálů a barev.
Foto: Klaudyna Karczewska

Netradiční kuchyně

Kuchyně byla od začátku nejdůležitější místností v denní zóně domu. Ozvláštňuje ji především zajímavý geometrický vzor, který v jemných odstínech šedé vytváří souvislou kompozici s tmavým kuchyňským nábytkem a doplňkovou svěží zelení. Díky odstranění zdi ze strany obývacího pokoje došlo k rozšíření povrchu pracovní desky a obohacení kuchyně o praktický a estetický kuchyňský ostrůvek. Došlo tudíž také ke zvětšení úložných prostor.

Přečtěte si také

Apartmán ve Vysokých Tatrách s důrazem na přírodní materiály

Majitelé tohoto horského apartmánu se na horách nenarodili, ale přirostly jim k srdci natolik, že si v Tatrách vytvořili druhý domov, který je celoročně obyvatelný a komfortní pro celou rodinu.

Komfortní obývací pokoj

Obývacímu pokoji vévodí pohodlná sedací souprava v modré barvě, která příhodně ladí s antracitovou výmalbou a krbem, jenž do místnosti přináší dostatek tepelného komfortu. Obývací pokoj je stejně jako ostatní místnosti zařízen v čistě minimalistickém stylu, jednou z mála dekorací jsou zde pokojové květiny. Přesto je celek neobyčejně útulný, a to nejen díky velkému množství přirozeného světla.

Také v koupelně a v předsíni si spolu pohrávají stejné barvy. V místnosti určené k očistě těla i mysli se navíc o slovo hlásí i sytě oranžová barva, která tak prostor příjemně osvěžuje. Ani tady pak nechybí zajímavé kouzlo geometrie.

Foto: Klaudyna Karczewska
Zdroj: www.kowalczyk-gajda.pl

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

VILA JEVANY

LINHART´S APARTMENT

Jevany

Vrátili život bývalému statku

VILA TROJA

Šatna pro mladou rodinu

Sledujte nás

Nejčtenější články

Byt s kouzlem francouzského venkova

Moderní vila splývá s terénem

Do důchodu si pořídili nový dům

Dům ve tvaru písmene V pro pár v důchodu

Dům rozdělený betonovou zdí

Není metr jako metr

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock