Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rekonstrukce garsonky

Rekonstrukce garsonky

Garsonkám nebo malým bytům nebylo nikdy věnováno tolik pozornosti jako dnes, kdy je to jedna z nejoblíbenějších velikostí bytů. Díky velmi nápaditým rekonstrukcím vám může i malý prostor vystačit, a to včetně veškeré praktické vybavenosti.

Důkazem toho je i rekonstrukce bytu v centru Budapešti, který se změnil k nepoznání. V původním, velmi zastaralém interiéru, bylo obyčejné vybavení, které pohlcovalo většinu prostoru.

Při rekonstrukci proto bylo potřeba se oprostit od klasického pojetí vybavené garsonky a přejít až  k nápadu, díky kterému vzniklo bytové studio, jež nabízí dostatek prostoru pro praktický kuchyňský kout, jídelní prostor i malou ložnici.

Ložnice v patře

Ta je umístěna jako mezonetová místnost. Vysoké stropy staré zástavby poskytly možnost přistavit spací prostor jako mezonet,kterým vzniklo více prostoru na kuchyni, jídelnu i obývací pokoj. Díky skvělému nápadu spací místnost oddělit průsvitnou zástěnou tak bylo tomuto místu poskytnuto i dostatek soukromí bez pocitu stísněnosti.

Rekonstrukce garsonky

Zařízení bytu

Celý interiér je situován do industriálního stylu, ve kterém dominují světlé barvy pro optické zvětšení prostoru, s černými kontrasty. Ty naopak podtrhují koncept industriálního interiéru. Nejvíce dominantní je pak tato kontrastní barva na železném schodišti, které barevně plynule navazuje na černou stěnu. Díky tomu tak vzniká velmi zajímavě laděný kout. Kromě bílé a černé v prostoru také skvěle fungují přírodní barvy s občasným kontrastem žluté nebo petrolejové, která se nachází pouze na koberečku v obývací části místnosti, přímo pod železným schodištěm. V té nechybí ani prostorná sedačka

Kromě komfortu a prostoru poskytuje malý byt po rekonstrukci také dostatek místa na ukládání věcí, a to jak ve vstupní místnosti, tak v bytě, kde je jako úložný prostor vyčleněn malý kout fungující zároveň také jako šatna. Celý koncept bytu je důkazem, jak si na malém prostoru ve staré zástavbě vytvořit vlastní komfortní byt, který vám poskytne maximální zázemí na minimu místa. 

Zdroj: gasparbonta.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock