Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Půvabná roubenka v Jeseníkách

Půvabná roubenka v Jeseníkách

Uprostřed téměř nedotčené přírody se v chráněné krajinné oblasti Jeseníků nachází tradiční, ale komfortně vybavená roubenka. Zatímco za okny neúnavně sněží, uvnitř je příjemně hřejivá atmosféra. Může za to láska k tradici, dřevu a řemeslné práci.

Bydlení svépomocí

Jeseníky okouzlily majitele roubenky už v dětském věku. Snil o tom, že si tu jednoho dne postaví chalupu – a to se mu také splnilo. S přítelkyní sehnal pozemek přímo se stavebním povolením a pak už dle instrukcí architekta Radka Klímy mohl začít stavět svůj sen. Sám totiž pracuje se dřevem, a tak pro něj byla stavba roubenky zajímavou výzvou. Velice mu přitom pomohla dodavatelská firma, od které získal korpus, štíty, veškeré konstrukce a také skvěle vypracovaný podrobný projekt stavby. S takovou podporou už se roubenka stavěla jedna radost.

Roubenka z cedrového dřeva

Největší zásluhu na přitažlivosti téhle roubenky má samozřejmě dřevo. A že se v tomhle případě nejedná o dřevo ledajaké. Volba majitele padla na cedrové dřevo, které se jako stavební materiál chová báječně. Předně totiž není třeba tento druh dřeva povrchově ošetřovat. Exteriér i interiér se tak obešel bez jediného nátěru. Roubenka přitom stojí už tři roky a stále vypadá jako nová.

Půvabná roubenka v Jeseníkách

Teplo kachlových kamen

Co by to bylo za roubenku bez kamen? Zdejší půvabná kachlová kamna upoutají pozornost každého, kdo vstoupí do světnice. Nejenže dodávají interiéru roubenky pohádkové kouzlo, ale navíc se postarají o vysoký tepelný komfort. V chladnějších obdobích spolehlivě vytopí celý dům, protože teplo v nich naakumulované sálá až do druhého dne. Část kamen přitom slouží na vaření a pečení. Výhodou druhé části kamen je zase vodní výměník ohřívající při topení vodu, která se ukládá v objemných akumulačních nádržích. Tato roubenka je tak skvělou ukázkou stavby, jež se rychle vytopí a navíc má minimální ztráty. Vyšší náklady na pořízení se tedy levnějším provozem zase vykompenzují.

Na zámku i na venkově

V roubence se místnost po místnosti příjemně střídají tradiční i luxusní prvky, díky čemuž vzniká tak přitažlivá kombinace rustikálního a elegantního stylu. Najdeme zde lustry s nádechem starých časů, volně stojící vanu jakoby ze zámku, luxusní stolek s umyvadlem, staronovou kuchyňskou linku, malované nádobí, ozdobné garnyže s typicky venkovskými závěsy či zajímavě řešená zábradlí – a to vše příhodně korespondující s tak příjemnou texturou všudypřítomného cedrového dřeva.

Krásy a osobitosti této roubenky si lze užívat jak v kruhu rodiny u velkoryse pojatého jídelního stolu v dosahu kachlových kamen, na terase obklopené vzrostlými břízami nebo v jedné ze saun, které jsou také součástí roubenky.

Dům, který přiroste k srdci

Ať už je to hřejivou atmosférou, řemeslnou prací nebo slabostí pro stavby ze dřeva patří tento dům k těm, které zkrátka přirostou k srdci. Jeho kouzlo přitom umocňuje vkusné vybavení, touha po prostoru i smysl pro detail. Přímo pohádkově však působí především díky přírodě, která ho obklopuje ze všech stran a srdečně vítá všechny, kteří sem zabloudili při svých toulkách po krásách české krajiny.

Zdroj: www.roubenkausvahu.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock