Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Psí chlupy a kočičí zápach? Jak s nimi zatočit?

Psí chlupy a kočičí zápach? Jak s nimi zatočit?

Mít domácího mazlíčka neznamená je nerušené hraní si s ním, společné ležení u televize a procházky. Znamená to i starosti spojené s péčí o naše čtyřnohé kamarády, nevyhnutelné línání či zápach nesoucí se z přítomnosti kočky v našem domově. Jak proti těmto nepříjemnostem bojovat?

Domácího mazlíčka má spousta z nás. Jde o kamaráda, který nezradí, pohlídá nám náš domov, ale zároveň si s ním můžeme i hrát. Ke všem těmto příjemným věcem se však pojí i nutná péče o tato bezbranná stvoření. Pokud nechcete žít na místě, kde je plno psích chlupů a přítomnost vašeho mazlíčka se hlásí hned u dveří silným zápachem, pak jsou naše tipy stvořeny přímo pro vás.

Co s chlupy, které jsou všude?

Mezi nejčastěji frekventovaná místa, co se týče výskytu chlupů, můžeme považovat sedačku a křeslo. Tato místa můžete spolehlivě vyčistit s gumovou rukavicí. Tu stačí jen navlhčit a přejíždět s ní po ploše sedačky všude tam, kde se nějaký chlup vyskytuje. Chuchvalce vždy házejte do koše, jinak byste mohli ucpat odpady.

U gumy ještě zůstaneme – pokud máte hladké podlahy, chlupy by se při klasickém zametání začaly vířit. Při použití gumového smetáku se tak nestane, protože se na něj chlupy lepit nebudou. U koberců musíte pravidelně vysávat a nezapomínat na pravidelné čištění sáčku (nádobky) včetně filtrů. Chlupy v koši vždy navlhčete, aby se po jeho opětovném otevření nedostaly ven.

Psí chlupy a kočičí zápach? Jak s nimi zatočit?

Chlupy na oblečení?

Chlupy na oblečení jsou kapitolou samou o sobě. Na některých materiálech se chlupy příliš nezdrží, na jiných však drží jako přilepené. Ideální pomůckou v boji proti chlupům na našich oděvech je lepicí váleček na šaty, na nějž se všechny chlupy spolehlivě přichytí. Provizorně lze použít i izolepu.

Za nejjednodušší způsob, jak se zbavit zvířecích chlupů na oblečení, je použití sušičky. Stačí do ní vložit prádlo po vyprání nebo i jen tak a zapnout ji alespoň na deset minut. Na oblečení nebude památka po chlupech ani vlasech. Další variantou je vložit do bubnu pračky houbičku na nádobí, která část chlupů spolehlivě pochytá.

Jako vždy, nejúčinnější je hlavně prevence. V tomto případě jde o pravidelné česání našeho mazlíčka, díky němuž zabráníme nadměrnému vypadávání srsti. Ideální je česání alespoň jednou za týden, smysl to má však vždy.

Zápach nemusí být pravidlem

Všichni majitelé psů i koček znají věčný boj se zápachem. Jako první pomoc dobře funguje, když posypeme postižené místo práškem do pečiva či sodou – díky tomu vám nebude zapáchat sedačka, tenisky, koberec, ale ani bunda; které si váš mazlíček spletl se svojí toaletou. Po třiceti minutách prášek vysajte. Pokud věc i přesto zapáchá, vytvořte si roztok z dílu vody a dílu octa a to, co je poškozené, důkladně postříkejte. Až se roztok odpaří, znovu jej posypte sodou.

Pokud domácí tipy nezabírají, vyzkoušejte i speciální přípravky, které sežene v obchodech. Zde se poohlédněte po přípravcích s obsahem přírodních bakterií a enzymů, které nečistoty zcela rozkládají – a nejen maskují.

Psí chlupy a kočičí zápach? Jak s nimi zatočit?

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock